[]

plaza insanları, çalışma ortamı

büyük şirketlerin çalışma ortamlarına bakıyorum genellikle he bu tarz görüntülerle karşılaşıyorum.

youtu.be

anlıyorum takım çalışması filan da, abi bu nedir kahve gibi ortam, içerideki koku burnuma kadar geldi.

genelde plaza insanlarının ortamları böyle mi, plaza ofisinde çalıştım daha önce fakat ekip küçük ofis büyüktü, 3 metre yakınımda insan yoktu mesela. bu görüntüleri görünce garipsiyorum. montları da sandalye arkasına filan asmışlar, dolap da mı yok arkadaş.

yeni iş arıyorum ilanı görüp ofisine bakıyorum, bırak iş başvurusu yapmayı, şirketten soğuyorum baya.

sizlerin ofisler de böyle mi?

 
Hayır böyle değil, herkesin ayrı masası var. Videodaki oda kadar alanda 6 kişi falan çalışıyor toplam.


  • sckxyss  (18.06.20 11:54:57) 
Bu bir şirket içinde bölümden bölüme dahi değişebilen bir yapı ile alakalı.

Mesela IT ofisinde 70 metre kareye 4 kişi düşüyor ve herkesin ayrı masası var ancak İK için 30 metre karelik odalarda 3 kişi olarak bulunuyorlar. Müdür odaları ise 25-50 metre karelik tek kişilik odalar gibi.

Yapılan işte grup çalışmaları ya da ekip işleri varsa iletişim, hızlı tepkime vs gibi sebeplerle daha fazla fazla insan daha yakın olacak şekilde bir arada tutuluyor. (Genellikle de yazılım ekipleri bu şekilde oluyor.)

gerçi apartman bozması ofislerde de bulundum. 20 metrekareye 4 hatta 5 kişinin oturduğu odalar da mevcut.

Bu işler tamamen duygusal işler.
  • foolrules  (18.06.20 12:06:28) 
ofise göre değişir. bizim eski ofis böyleydi.


  • jelly bear  (18.06.20 12:08:13) 
bizim şirkette böyle bir tanıtım filmi çekileceği sırada diğer birimlerden adam çağırmışlardı. boş masa görünmesin, kalabalık görünelim diye.

eminim bu görüntüler de biraz rol icabıdır.

zaman zaman bir monitöre iki bakıyoruz. hatta bazen üç dört kişi baktığımız oluyor ama çok nadir.

askı falan var ama hırkamı montumu sandelyeme asıyorum ben. askı kalabalık olunca aradığımı bulamıyorum.

ama leş bir ortam olmuyor. kahvehane gibi bir ortam değil. sıkışık ya da hava alınmayacak gibi de değil. bu videolar "bakın biz çok relax'ız, rahatız" mesajı vermek için.
  • biseysorcaktim  (18.06.20 12:11:02) 
bir kaç sene içerisinde dikey bir yerleşkeden yatay bir yerleşkeye taşındık (1000+ kişi)

eskiden biraz rahatsız olabiliyordu sizin dediğiniz gibi ama şuanda açık ofiste çalışmamıza rağmen (sadece direktör üstü kişilerin odaları var) gayet ferah bir çalışma ortamımız var. çok büyük dörtlü masalar var fakat dörtlüler arasında mesafe çok.

yatay rahatlıktır.
  • a darkness coming  (18.06.20 13:05:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.