[]

Tapu ile ilgili bir soru:Tapuda evin değerini düşük gösteren inşaat firması

Arkadaşlar merhaba sorum şu:

inşaat firmasından bir ev almak üzereyim. (kredi filan çektim) firma istanbulda büyük bir firma, her yerde inşaatları filan var, güven veriyor yani.

ev sıfır, 0,64 faizle kredi çekebiliyoruz. fiyat olarak 710.000'e anlaştık, bende 425.000 kredi çektim. buraya kadar her şey normal. (tapu masrafı filan da yok bu arada)

neyse, bugün firma beni arayıp dediki tapuya gidince evi 500.000 olarak göstereceğiz. neden dedim?

dediki bizim mal ettiğimiz değer bu, bunun üstünü gösteremeyiz falan filan biraz anlamadığım teknik sebeplerden bahsetti.

benim içime bir kurt düştü, 700.000'lik evi neden durduk yere 500.000 göstereceğiz. mevzu tamamen vergiden kar etmesi olayı mı?

bu duruma takılmalı mıyım, yoksa vaz mı geçmeliyim?

ya da şöyle sorayım, bu durum emlak piyasasında bir usul müdür, herkes böyle mi yapıyor.

şimdiden teşekkür ederim.

 
küçük firmalarda ne yazık ki böyle.

vergi kaçırıyorlar kısaca. bu işi tek yapmayan emlak konut projeleridir. onun dışında herkesten bekleyebilirsiniz.

takılmak takılmamak size kalmış tabi.
  • ozdek  (17.06.20 19:57:32) 
hep oyle yapiliyor zaten


  • rastgele bir gun  (17.06.20 20:03:23) 
büyük ihtimal ilerde satmak istediğinizde sizde aynısını yapacaksınız


  • KaraSakall  (17.06.20 20:32:58) 
Size tek zarari 5 sene icerisinde satmak isterseniz ayni seyi yapmak durumunda kalacaksiniz yoksa deger artis vergisi cikacak. Evden cayilacak bir durum degil bence.


  • pofudukayi  (17.06.20 20:54:18 ~ 20:54:55) 
Düşük tutun düşün. Olabildiğince düşük. Kol gibi vergi çıkıyor.


  • allah yazdiysa bozsun  (17.06.20 21:00:34) 
İyi bile demişler, 425 kredi çektiyseniz tapuda 450 gösterelim bile demeleri çok normal.

Kısaca reel piyasa böyle maalesef, hem tapu harçları yüksek çıkmasın, hem de satıcıya yüksek gelir vergisi çıkmaması için yapılıyor.
  • John Bloor  (18.06.20 12:59:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.