[]

psikolojik türbülans

7 8 ay önce ağır depresyondaydım , doğru ilaç kombinasyonları ile benimde gayretimle aştım , ölmek istemiyorum , hayat ne kadar saçma olsada iyi durumdayım , elimdeki imkanlarla mutlu olunabileceğini farkettim, hatta elimin hiçte fena olmadığını , masadan kalkmanın salaklık olduğunu falan düşünüyorum .
Neyse soruma gelecek olursak ben düzeldim, 26 yaşındayım ve ilk kez duygularımı kontrol edebildiğimi farkediyorum, babamı ilk kez seviyorum , benim ondan beklentilerimden çok benim ona verdiğim zararlara göre aramızdaki ilişkiyi yorumlayıp , adamcağızın değerini yeni anlıyorum. Kendimi önemli görüyorum artık, egoistçe bir yaklaşım değil ama, aşağılanmaya kullanılmaya gelemiyorum artık, en yakın arkadaşım aynı kişi tarafından 4 kere dolandırıldı, diğer arkadaşlarım bana karşı saygısız veya tepeden bakıyor vs, 26 yıllık bir rezaleti toparlamam gerekiyormuş , bu tedaviden önceki benim neden olduğu tüm geçmişe bir enkazmış gibi bakıyorum, bu kadar ani bir değişim bana pek mümkün görünmüyor.
yine duygusal alaboralar mı yaşıyorum , yoksa gerçekten kendimi ve çevremi değiştirmem için bir fırsat mı doğru ?
doktorum korona virüs dolayısı ile tedavi altında, ondan dolayı düzenli olarak gittiğim seanslarım baya aksadı, en son konuştuğumda ise bunun bir fırsat olduğunu söylemişti sizlede paylaşayım dedim

 
Tabii ki fırsat. Kendi doğrularını edinip hepsinin doğruluğundan emin oldultan sonra çevre değiştirmekten sakın ola ki çekinme. İnsan kaybetmek olarak düşünme bunu, düşün ki ayna nöronların var ve en çok birlikte olduğun 5 kişinin karşımı durumuna getiriyor seni. Elbette kimlerle bir arada olmak istediğini seçeceksin. Anan baban bile olsa mesafe koymaya veya uzaklaşmaya hakkın var çünkü bu ruh sağlığı. Boru değil ciklet değil ne bileyim şaka değil yani. Kendine kendin sahip çıkacaksın. Herkese hak ettikleri seviyelerde yer vereceksin veya dışlayacaksın. Bu çok olağan ve olması gereken bir şey.

Doktoruna acil şifalar dilerim.
  • muhayyer divan  (17.06.20 22:08:10) 
ay çok güzel bir gelişme!

hayat güzel dostum, aynı yollardan birebir geçtim. alaboralar olması da çok normal.
  • Sakinolmamlazim  (18.06.20 17:38:49) 
Tedavi olmadan da, hatta depresyona girmeden de, böyle değişimler olabiliyor insanın kendi ile ilgili bilgisi değiştikçe onu demeye geldim. Yanlış anlamayın depresyonu hafife aldığımdan söylemiyorum bunu, aksine ciddiye alıyorum. Ama her yaş bir olmuyor demeye çalıştığım, kendimize de çevremize de şaşıyoruz zamanın birinde işte.

Alabora, türbülans sizin tanımınız ama gayet olağan bir değişimden de geçiyor olabilirsiniz. Hele psikolojik yaklaşımlarla (ilaç veya terapi) "amanın ben napıyormuşum" diye düşünmek beklenen bir sonuç. Hem kendinizi hem diğer insanları başka bir ışık altında görmüş olmanız çok olası. Dahası, ani bir değişim demişsiniz ama muhtemelen yıllar önce, en iyi ihtimalle depresyondayken tohumları atılan değişimler olabilir mi acaba?

Ben de tebrik ederim bu arada :)
  • gayda  (18.06.20 17:55:47) 
İyi düşünceleriniz çok teşekkür ederim, aslında oyun yeni başlıyor benim için , her şey daha zor , tüm inandığım güvendiğim sevdiğim veya sevmediğim şeyler sahte geliyor, değerini anladıklarım ne kadar mutlu ediyorsada , değersizliğini ve sahteliğini farkettiğim şeylere baktıkça yalnızlaşıyorum, gururlu bir yalnızlaşma ama, samuray gibi :)


  • docrivers  (20.06.20 02:42:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.