[]

35 suç kaydı olanlar nasıl dışarıda?

Hırsızlık olaylarında okuyorum hepsinin 20-30 suç kaydı oluyor. İçeri girmek için başka ne yapmaları lazım? Hırsızlar yakalandığında çalışanan paralara ne oluyor? Soğuk su?




 
Din ahlak yasa gibi kurallar sadece orta sınıfı bağlar. En zengine ve en yoksula işlemez.
Sen cebinde Esrar ile yakalanirsan, yedi ceddini ağlatırlar. Hayatın kayar. Ama torbaciya birsey olmaz. Kilolara kokain satana da keza.
Bence hırsızlık için polisi aramak abesle iştigal. Bakkalı arayın. Size bir bardak soğuk su hazırlasın.
  • allah yazdiysa bozsun  (17.06.20 14:17:02) 
Suç kaydı tuhaf bişey. Sabıka değil bu. Emniyet her şeyi kayıt altına alıyor ama sonrasını bilmiyor takip etmiyor. Sen polise şüpheli olarak ifade verdin ama sonra bi baktın mahkemede müşteki oldun al sana bir kayıt.

Canım ülkemin vatandaşları hukuk nedir bilmiyor (bilim olarak) tutukluluk ne hükümlü ne sabıka ne polisin görevi ne savcının görevi ne hakim ne iş yapar vs. Ben bunları söyleyince bir kesim hak veriyor bir kesim ( içinde avukatlarda var) bana hak vermiyorlar.

Bence ortaokul yada lisede milli güvenlik dersi gibi hukuk dersi verilmeli.

Haberde diyor ki bilmem ne suçunda şahıs serbest kaldı, vatandaş sanıyor beraat etti ama nasıl serbest kaldı adli kontrol ile mi serbest kaldı, hakkında iddianame düzenlendi mi sonrasında, kaç yıl istedi savcı, hakim kaç yıl verdi, hapiste kaç sene kalacak yoksa adli para cezası mı aldı vs.

Bu tip şeyleri tüm yurttaşlar ayırt edebilmeli.

Para konusu; paranın olup olmamasına bağlı. Fiziki olarak tespit edildiyse el koyulup müştekiye teslim edilir. Yoksa mevsimine göre su. Çünkü o parayı çalan adam zaten maddi zorluk içindedir. Sanmıyorum onu müştekiye ödeyebilsin.
  • infernalcadre  (17.06.20 14:23:14) 
1.bu adamlar işin kaşarı olmuşlar. Nasıl ceza almayacaklarını ya da az ceza alacaklarını biliyorlar.
2. Basit hırsızlığın cezası az, tutuksuz yargılanıyorlar.
3. Ceza alınca da bir süre yatıp çıkıyorlar, alışmışlar
pek sıkıntı olmuyor, çıkınca kaldıkları yerden devam ediyorlar.
  • prizmatik  (22.10.20 13:19:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.