[]

kas kaybetmek

105 kilolardan 70 kiloya kadar geldim 1 sene içinde. son zamanlarda artık yediğime içtiğime dikkat ediyorum. kilom*1,2 gr protein alıyorum günlük. evde sporumu düzenli olarak kendi vücut ağırlığım ve dambıllarım ile yapıyorum. ancak yağ oranı ve kas kaybı yaşıyorum. 1 hafta içerisinde 300 gr kas kaybetmişim. bazal metebolizmam 1565 kalori çıkıyor. ben 1565 kalori + 500 kalori daha alsam bu şekilde spora devam etsem aldığım fazla kaloriyi kas olarak yerine koyabilir miyim?

Aldığım 500 kalorinin nasıl alındığının önemi var mı? gidip pizza yesem ve o kaloriyi alsam 2000 kaloriyi tamamlasam bir sorun olur mu? yoksa illa sağlıklı bir şekilde mi o açık olan kaloriyi almam lazım?

boy:181,yaş:28, E

 
@kiyiya vuran dildolar, xiaomi mi2 body composition tartı var onunla.


  • kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili  (17.06.20 12:12:09) 
Diyet yaparken kas kaybı her zaman olur, vücut enerji tüketimi için yeterli kaloriyi bulamadığında kaslardan aminoasit çekmeye başlar, kaslardaki aminoasit çekimi belli bir sistemde rutine geçtiğinde kas kaybı olur. Bunu nasıl tolere edersin? Kaybettiğin aminoasitleri yerine koyarak. Yani 1,2 gr protein aldığında bunu tolere edemiyorsun demek ki, o nedenle protein alımını artırabilirsin ama bunun amacı kas kaybettim yerine yeni kas koyacam olmamalı, günlük olarak kaybettiğin aminoasitlerin yerine kas kaybı olmasın diye yenisini koymak olmalı. Yani giden kaslar gitti, daha fazla kaybetmemek için bu şekilde yapabilirsin. Kas inşası döneminde, yani anabolik dönemde aldığın protein miktarı yeterli ama katabolik dönemde, yani diyet döneminde vücut sadece yağdan katabolik duruma geçmez kastan da geçer, bunu en düşüğe çekmek için protein miktarını artırmak gerekir 2 grama kadar alabilirsin.


  • angelus  (17.06.20 12:58:19) 
@angelus, o zaman ekstra kalori almak yerine protein alımını arttırmam yeterli olacak mıdır?


  • kırmızıgözlüağaçkurbağasıyeşili  (17.06.20 13:04:10) 
Protein alımını artırmak yeterli olacaktır. Yalnız sormamışsın ama ben ek olarak söylemek isterim. Bence bu noktadan sonraki amacın artık kilo vermek değil doğru bir makro ayarlamasıyla kilo almak, yani kas inşası yapmak olmalı. Yani zaten yeterince kilo vermişsin ama tahminime göre kasların hem hacimsel hem yoğunluk bakımından oldukça yetersiz durumdadır, yani atıyorum bi 5 kilo daha versen kasların yine istediğin görüntüde olmayacak, o nedenle hedefini bu yönde değiştirmen senin için daha iyi olabilir.


  • angelus  (17.06.20 13:08:39) 
soru: Aldığım 500 kalorinin nasıl alındığının önemi var mı? gidip pizza yesem ve o kaloriyi alsam 2000 kaloriyi tamamlasam bir sorun olur mu? yoksa illa sağlıklı bir şekilde mi o açık olan kaloriyi almam lazım?
* Aynadaki görüntünün değişmesini istiyorsan aldığın her kalorinin makro dağılımları amacına uygun olmalı. ek olarak vücut bazal met + 500 kalori diye bakmaz olaya. aldığın her kalori bağımsızdır.
Bir de kas kaybı yaşıyorum derken daha önce spor yapmışlıpnız var mı? yani ciddi bir kas varsa daha önceden kas kaybından bahsedebiliriz.
Siz antremanlarınıza dikkat edin, evde yapılan antremanların şiddeti düşük olur. 15 çömel kalk ile quadricepslerinizi geliştiremezsiniz, pauselar direnç bandları vs zorlaştırmaya bakın. hemen hemen her sette tükenişe gitmeye çalışın.
  • Barbell  (17.06.20 13:52:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.