[]

Geri vites uyarı sesi taktırmak?

Toyota corolla aracım var. 4 yaşında. Benzinli. Otomatik.

Dikkatli bir sürücüyümdür. Arabada geri görüş kamerası da var.

Ama sırf ekstra tedbir olsun diye geri vites uyarı sesi de taktırmak istiyorum.

Çok mu kabaca durur? Veya ne dersiniz?

 
bana kalırsa bu olay, büyük kamyonlar ya da çevresel olarak arkasını görmekte zorlanan büyük araçlar için tedbir olabilir ancak otomabiller için sadece çevre kirliliği, gereksiz bir gürültü olur.


  • foolrules  (17.06.20 11:43:29) 
Binek araçlarda çok büyük bir eksiklik var, sizin çareniz o aslında: geri vites kornası.

Abi kornanın düdüğü arabanın önünde. Kaç kere başıma geldi. Geri geri geliyorum, arkamda da hıyarın biri arkası dönük şekilde mal mal duruyor, telefonla falan oynuyor. Ben adamı görüyorum ama o benim geldiğimi görmüyor. Korna çalıyorum ama korna arabanın önünden öttüğü için adam onu da üstüne alınmıyor. Çekilmiyor da çekilmiyor. Ya tamponu dokunduracan ki tehlikeli. Ya da camdan sarkıp halooo çekilsene bilader diye hönkürecen.

Geri fitese takılıyken kornaya basınca arkada ötsün abi öyle bişey taktırsanız kamyoncu şeyinden daha iyi olur.
  • kibritsuyu  (17.06.20 14:35:49) 
@kibritsuyunun yazdıklarıyla süper fikir geldi aklıma, patentini mi alsak acaba? :)

Araç geri vitese takılınca devreye giren bir röle, direksiyondaki korna butonundan ön tampondaki kornaya giden hattı değiştirip, arka tampondaki kornaya giden hatta verecek.

Çok çok basit bir işlem, böylece geri vitesdeyken kornaya bastığımızda normal korna değil, arkadaki korna çalacak.

Geri vites sireni sizin görmeyeceğiniz küçük çocuk ve hayvanlar için oldukça faydalı, ama tabi ki büyük araçlarda. Küçük araç da çok da gerek yok, çok sık mahalle aralarında manevra yapan bir sürüş stiliniz varsa takılabilir.
  • John Bloor  (17.06.20 15:24:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.