[]

lastik basıncı

merhaba, arabanın lastiklerinin basınçları farklı görülüyor. lastikler indiği için mi böyle? lastiklere hava basarken de 228 e mi eşitlemem gerekiyor? cahilliğimi mazur görün, araba uzun yola gidecek öncesinde tedirgin oldum
hizliresim.com



 
depo kapağında veya aracın herhangi bir yerinde, olması gereken basınç yazar. ona göre doldurman lazım.


  • sutlu nescafe  (17.06.20 10:36:50 ~ 10:37:00) 
Emin olmama şerhimi koyarak söylüyorum:

Lastik basıncını kişi sayısı ve yüke göre kaça eşitlemeniz gerektiği benzin deposu kapağında veya kapıyı açtınızda açtığınız yerde yazar. Oradan bakarak en yakın benzinlikte kendiniz ayarlayabilirsiniz.

Ön ve arka lastiklerin basınç normalleri farklı olabiliyor ama sizde hepsi farklı. Ayarlamanızda fayda var.
  • kojonotsuki  (17.06.20 10:38:07) 
Lastik basıncı lastik soğukken kontrol edilir. Lastik ısındıkça farklı basınçlara çıkıp inebilir. Araç için uygun basınç değeri (sizin aracınızın Opel olduğunu tahmin ediyorum) şöför kapısının koltukla birleşen yerinde bir tablo halinde bulunur; şöför koltuğunda otururken kapıyı açıp sola doğru bakın görürsünüz.


  • Abdurrahman  (17.06.20 10:49:06 ~ 10:52:12) 
araç modelini yazın. arka lastikler ile önlerin boyutları aynı mı? eğer araç yüklü değil ise 32 yapabilirsiniz hepsini.

32 33 psi basın
  • mikahakkinen  (17.06.20 10:56:43) 
Gösterilen KPA değerler yaklaşık 30-33 PSI arası şu an.

Siz depo kapağı veya şöför kapısı iç kısımlarına bakın, orada etikette lastik değerleri yazar.

Fabrika ne önerdiyse onu basın, lastikçileri ve başka kimseyi dinlemeyin.
  • John Bloor  (17.06.20 11:18:02) 
Ezbere gidip 32-33 yapmayın. Benim arabam VW Polo. Basınçlar Ön 38 - Arka 35, yük varken arka 39 mesela. Ezbere yaparsan araç çok yakar, yol tutuşu etkilenir.


  • himmet dayi  (17.06.20 12:59:20) 
Opel araç kullanım kitapçığından veya sürücü kapısının kapandığı kilit noktasının biraz altında etiket olmalı yük durumuna göre orada belirtilir. O değerler araç hareket halindeyken, yük ağırlığı ve havanın sıcaklığına göre "kendine göre" değişebilir.
Yaklaşık ibarelerdir tam kesinlik belirtirler diyemem .

Çok Titiz sürücüler lastik tamircilerinde çalışanların yardımıyla değil de yakıt istasyonlarında kendileri bu değerleri sabitlerse daha iyi olur. (Arkadan çok pis konuşuyorlar çünkü. şahit oldum)
  • Erva  (17.06.20 15:19:02) 
@himmet dayı ezbere değil kapıda yazana göre yapıcak. kapıda yüklü yüksüzü yazıyor. ayrıca polo yaksa yaksa ne yakacak ya?


  • mikahakkinen  (18.06.20 09:27:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.