[]

İş hayatı, stres, kafa karışıklığı vs...

Merhaba herkese. 7 senedir belediye şirketinde idari işler ve satın alma bölümünde çalışıyorum. Maaşım yaşadığım ile göre iyi sayılır ama ben yaptığım işten çok sıkılmış, bunalmış durumdayım (en ufak alımın bile kamu ihale kanunlarına göre bir sürü detayı, evrağı mevcut). Şirkette yükselme imkanım da bulunmuyor, yükselsem dahi idari işler ve satın alma müdürü olmak böyle bir yapıda şimdiki halimden çok daha stresli olacaktır.
Yapı olarak da strese dayanıksızım, antidepresan kullanıyorum. Haftada 3-4 gün spor yapardım, pandemi nedeniyle o da aksadı. Uyku için bile düşük dozda yardımcı ilaç kullanıyorum ama istemiyorum ilaçla yaşamamı sürdürmek, bir sürü yan etki, sersemlik, kilo aldırması vs...
İşten ayrılıp biraz dinlenesim, daha sonra kendimi başka bir sektöre yönlendirme isteğim var ama kafam maalesef çok karışık. Çalışma arkadaşlarım da beni sever, yardımcı olurlar, destek olurlar, böyle bir arkadaş ortamı da zor bulurum diye düşünüyorum. Stresten sağlığımı kaybedeceğim diye de bazen çok endişeleniyorum ( kanser olmak, kalple ilgili sıkıntılar vb. )
Yazımdan da anlayacağınız üzere zihnim karışık, gel-gitler yaşıyorum. Dertleşmek, tavsiye vermek vb. konularda mesaj ya da bu duyuru üzerinden yazışmak, fikirlerinizi almak isterim.
Herkese sağlıklı, mutlu, huzurlu günler dileklerimle...

 
merhaba,

bu zamanda böyle bir fikir çok cesaret ister. özellikle de sektör değişimi.. böyle bir şey yaparsan her şeye sıfırdan başlama, angarya işlerle doğal olarak uğraşma gibi durumların olacaktır.
bu dediğini yaklaşık 4 yıl önce yaptım ki daha önceki işimde de keyfim gayet yerindeydi, sadece işler iyice rutıne bağlamış ve "bu ne zamana kadar böyle gider.." düşüncesine kapılmıştım. pişman mıyım? kesinlikle değilim. ancak benim için aynı meslekte sektöör değişimi her anlamda sıfırdan başlamayı gerektirdi. Sonrasında rahat ettim mi evet, kesinlikle. Ancak daha stressiz ve sakin miydi? kesinlikle hayır..
arkadaşlar genelde uzaktan çalan davul sesi gibidir. (en azında benim hayatımda bir kaç kişiyi saymazsam böyle..) sana gerektiği kadar gaz verirler ancak ihtiyaç durumunda hiçbirisinden tepki alamayabilirsin. bir işe gireceksen sadece ve sadece kendine güvenerek adım at derim. olasılıklar da dahil sadece kendine güvenirsen bu işin içinde çıkabilirsin.
  • foolrules  (17.06.20 09:27:39 ~ 09:29:30) 
bence sizin probleminiz işle ilgili değil, bu bahsettiğiniz strese dayanıksızlık, anksiyete-kaygı haliyle(kanser olmak, kalple ilgili sıkıntılar vb.) ilgili.

bu sorunları ortadan kaldırmadan hangi sektöre, hangi iş alanına geçerseniz geçin benzer hissiyatlar-bunalmışlıklar yaşarsınız. emin olup gidip ege kasabasına yerleşip yazar olmaya karar versenizde sonuç değişmez. önce bunları çözüme kavuşturmanız gerekiyor. ilaca nasıl başladınız bilemiyorum ama iyi bir terapistle bu süreci daha klay atlatabilirsiniz sanki.
  • Phoebe  (17.06.20 12:24:07) 
İşe başlamadan önce panik ataklar yaşıyordum. İşe başladım, geçti. Aradan 3 sene geçti ve şu an işe başlamadan önceki panik ataklı hallerimin çok da uzakta olmadığını hissettiren stresli bir döneme girdim. En son aldığım karar ile birlikte bayram sonrası bu işle birlikte beyaz yakalılık devrimi de ilk ve son kez kapatmış olmayı hedefliyorum. 2 sene sonra hedeflediğim hayalimi biraz daha öne çekmiş oldum son zamanlarda yaşadığım olaylardan sonra.

"Bu devirde iş mi bırakılır?", "Ne güzel işin var otur çalış" gibi buzdağının sadece görünen kısmına göre fikir belirten insanlarla karşılaşırsanız sakın içinizde yaşadığınız sıkıntıları ifade etmekle yorulmayın. Anlamayacaklardır.

Sıfırdan başlama duygusu güzeldir ama @foolrules'un da dediği gibi daha az stresli olmayacaksınız. Bu da tabii ki sizin bir sonraki işinizde ne kadar kalıcı olmak istediğinizle alakalı.
  • desdenova34  (18.06.20 09:43:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.