[]

Akü ne zaman değişmeli

Merhaba,
Akünüzü kaç km veya kaç senede bir değiştiriyorsunuz.
Bunun bir standardı var mı?

Aracı sıfır almıştım 50. ayı ve değiştirmem gerekir mi sizce?

Start stop ve benzinli, otomatik vites araç.

 
bunu ben de merak ediyorum ancak mantık olarak, akü teklemedikçe devam ederim diye düşünmüşümdür hep.
benim araç 7 yaşında, 52000 km. periyodik bakımda her hangi bir sorunu görülmediğini söyledi yetkili sevis.

  • foolrules  (17.06.20 09:19:22) 
Teklemediği sürece devam, genelde de kışa girerken teklerler. 5 sene ortalama iyi bir süre, ama çok km yapılmadığı ve kış şartlarında çok fazla marş zorlanmadığı zamanlarda 7-8 sene de gidebiliyor kaliteli aküler.


  • John Bloor  (17.06.20 09:35:55) 
Belli bür süresi veya kilometresi yok. Ama genel olarak aküşerin ömrü 4 yıl olarak bilinir. 4 yılı doldurdu diye değiştirmek mantıklı değil elbette. Akünün ömrü azalınca zaten araç zor çalışır, farların gücü düşer vs. O an gidip hemen değiştirmek gerekiyor. Aksi halde yolda bile kalabilirsin.


  • himmet dayi  (17.06.20 09:50:54) 
Bitene kadar devam. Zaten yeni nesil araçlar aküyü tamamen bitirmeden koruma moduna geçiyor, uyarı almaya başlarsınız, o zamana kadar kullanın. Üzerinden çıkan aküyle aynı özellikte akü almaya dikkat edin, ucuza da kaçmayın; ben Varta öneririm.


  • Abdurrahman  (17.06.20 09:59:16 ~ 10:01:27) 
Benim araçta şöyle bir şey oldu.
Araba çalışıyor gibi ekrana 0 km hız göstergesi geldi, ışıklar yandı her şey çalışıyor gibi ama araba çalışmadı.

Acaba akü arabanın elektrik sistemini gertirdi ama marşı mı basmaya yetmedi diye düşündüm. yanlış bir düşünce mi?

O gün böyle hata verdi ama şimdi gayet çalışıyor.
  • liberal  (17.06.20 10:09:20) 
Ayda yılda bir karşılaşılan sorunlardan ziyade sürekli hale gelen sorunlara bakmak lazım. Sizin yaşadığınız sorunun bir sebebi olabilir ama sonuç olarak sonrasında araç sorunsuz çalışmış ve akü sorunsuz sarj olup işini yapmaya devam edebilmiş. Dediğim gibi akü bitince yolda kalabilirsiniz evet ama bitmemiş aküyü değiştirmek bana gereksiz geliyor.

Ayrıca akünün durumunu ölçen cihazlar var, bakım yaptırdığınız yerden rica ederseniz ömrüyle ilgili fikir sahibi de olursunuz.
  • Abdurrahman  (17.06.20 10:56:18) 
60 bin civarı değişir. aracın otomatik ve manuel olması da etkili.


  • mikahakkinen  (17.06.20 10:59:25) 
aslında ölçüm yaptırdım %60'ı dolu dedi ama start/stop oldugu için %60'ı yetmeyebilir falan diye bir şeyler dedi adam, araba çalışırken de ölçüm yaptılar sarj olmasında sorun yok.

Nasılsa 4 sene dolmuş değiştir diyor adamlar satış yapabilmek için.
  • liberal  (17.06.20 11:13:01) 
Aynı hatayı tekrarlarsa gidip bi ölçtür aküyü, hatta vaktin varsa hemen ölçtür. Yolda kalmak hoş bir şey değil.


  • John Bloor  (17.06.20 11:13:22) 
Bir elektrikçiye giderseniz aküye bir alet bağlayıp akünün iyi mi kötü durumda mi olduğunu söylüyor. Ben 120 binde değiştirmiştim hiçbir sıkıntım yoktu yarın bir gün sıkıntı yaşamamak icin değiştirdim


  • monkey  (17.06.20 11:13:50) 
45.000 de otomatik arac var 6.senesine girdi, aku hic degismesi su ana kadar


  • sweetoffice  (17.06.20 11:56:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.