[]

Sakarya Üniversitesi MBA programı

Merhabalar, aktif olarak Sakarya Üniversitesi işletme yönetimi yüksek lisansına kayıtlı olan veya tanıdığı bu programda okuyan var mıdır?




 
bundan 7 yıl önce, MBA yapacağım dönem incelemiştim ama başvurmadım.

Eğer soracağınız şey, "Sakarya MBA nasıl? Yapmaya değer mi?" ise MBA yapmış birisi olarak bir kaç şey söyleyebilirim. Yok soru bu değilse, belki ihtiyacı olan vardır faydalanır diye yazdım. Dikkate almayabilirsiniz tabi.

MBA yaparak elde edilecek iki ana fayda var;

1- Networking: İş dünyası ile iç içe olmanı, kalifiye iyi insanlar tanımanı ve onlarla tecrübe paylaşımı yapmanı sağlar.

2- Study Case: Grup veya bireysel olarak spesifik alanlarda araştırma ve proje geliştirme imkanı sunarak, yönetim çerçevesinde gerçek dünya problemleri nasıl çözülüyor bunu tecrübe etmemizi sağlar.

Bir MBA programını seçerken, yukarıda saydığım şeyleri ne kadar sunduğu önemli.
Bunları Bilkent, Koç, Sabancı, Bilgi gibi vakıf üniversiteleri, özel sektöre yakınlığından dolayı programlarını çok iyi tasarlamışlar ve öğrencilere iyi imkanlar sunuyorlar. Bu nedenle imkan varsa bunlardan birisi olmalı.

Bunlara yakın imkanlar sunabilen devlet üniversiteleri de var. Odtü, Boğaziçi, Ankara Üni. ve İstanbul Üniv. gibi. Ankara ve İstanbul üniversiteleri biraz daha kamu / özel sektör karışık gidiyor. Odtü ve Boğaziçi, rakibi olan vakıf üniversitelerine daha yakınlar.

Bir MBA programı öğrencisine bu yukarıda saydıklarımı sunmaktan uzaklaşıyorsa, kariyer için katkısı da o kadar az olacaktır. Hatta boşa harcanan zaman ve para kaybından başka bir şey olmayacaktır.
  • coder6006  (16.06.20 02:06:32) 
upupupupupupup


  • edaddy  (16.06.20 22:42:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.