[]

Migrenle yaşayanlar

Ne sıklıkta atak geliyor? Ağrınızı tetikleyen spesifik bir şeyler var mı? Nasıl baş ediyorsunuz?

Son 2 ay içinde 3 kez ikişer günlük dinmeyen baş ağrıları çektikten sonra migren ailesine katıldığımdan emin gibiyim :( Çok zor değil mi böyle hayat? :((


 
@üğpoıuy kötü bi haberim var.. migren ailesine hoş geldin :(


  • pegi  (16.06.20 00:21:06) 
Atak sıklığının 2-3 güne kadar düştüğünü biliyorum. Sanırım artık neyin tetiklediğini biraz daha anlıyorum; tam emin olamasam da un olduğunu düşünüyorum evet beyaz ekmek yani bitiyormuş beni. Tam buğday ekmek tüketip (eskiye göre tüketimi se düşürerek) atakları 10 günde - hatta 2 haftada 1e düşürdüm.


  • jamiro  (16.06.20 00:32:15) 
Evet.

Ayda 2 defa en az. 3-4 defa olabiliyor. En ağır atak tipi 3-4 ayda bir (çok bulantıli, yemek yiyememeli)

Beni açlık en çok tetikleyen şey.
  • kitap arasında kalmış silgi tozu  (16.06.20 00:38:16) 
karnın acıktığında yemeyi ihmal etmemek çok önemli. acıktığımda bisküvi gibi şeyler atıştırdığımda ağrı daha fena başlıyor.
stres, kafaya takma, üzülme olmamalı. ne kadar saçma bir şey yazdım, ama bu durumlar tetikliyor. Polyanna olmak iyi geliyor.

ağrının başlayacağını hissettiğin an hap atmak da etkili. başlayıp biraz ilerlerse hap da durdurmuyor.

Hayat böyle zor, ama migrenini tanırsan kolaylaşıyor.
  • lovemyself  (16.06.20 02:07:38) 
benim iki türlü oluyor;
ilki regl olmadan önceki gün inanılmaz ağır geçiyor. normalde auralı migren teşhisim var, ama bu aurayla gelmiyor. bu regl oncesi her ay fix.

auralı migrenim de ya çok stresli olduğum zamanlar ya da aç kaldığım zamanlar geliyor. ayda 3-4ü de bulabiliyor, bazen 2-3 ayda bir de olabiliyor.
  • nonik  (16.06.20 10:33:35) 
Benim bu aralar 10 gun falan surebiliyor. Stress ve hava durumu degisikligine bagliyorum. Hava cok sicakken daha sik oluyor mesela bende. Gecen senelerde 13. Gunumde agridan bayilacak gibi olup acile gitmistim bir sey cikmadi:)
evde nefes egzersizlerine ve yogaya basladim. Gecirmiyor ama rahatlatiyor.
Agrinin baslayacagini hissettiginizde ilac alin bazen sonrasinda ise yaramiyor lovemyself’in de dedigi gibi.
  • 65 derece  (16.06.20 10:49:30) 
15 günlük periyodlarda gelirdi. Tam periyodik olduğu için bir tetikleyiciye ihtiyaç duymazdı. Ama biyolojik saatimle oynarsam ekstra gelir daha uzun kalırdı. 24 saat süreyle tam karanlık tam sessiz bir ortamda ağrı noktasını bastırarak ovmak ağrı şiddetini azaltırdı. Aksi taktirde kusmaktan öleceğimi düşünürdüm. Bastırarak ovacağım diye şakak derimi yüzdüğüm çok olmuştur. Ağrı gelmeden 6-7 saat önce belli belirsiz bir his oluşurdu. O hissi farkedip iki ağrı kesici atıp ağrıyı uykuda karşılayabilirsem atağı nispeten hafif atlatırdım.
Dili geçmiş zaman kullandım çünkü 10 sene seviştikten sonra bir gün valizlerini toplayıp geldiği gibi sessizce çekip gitti.
O dönem yaşamımın en stresli dönemiydi. Ben birlikteliğimizi o strese bağlıyorum.
  • Mirket  (16.06.20 10:49:30) 
Beni en çok düzensiz uyku tetikliyor. Gün içerisinde bir-iki saat uyuklayayım dediğim her beş seferden dördünde net migren atağına uyanıyorum. Alkol bazen tetikliyor ama her zaman değil. Bir de genel olarak stresli dönemlerimde ataklarım başka hiçbir şey yokken bile iki günde bire düşüyor. Neyse ki sık sık ama daha kısa sürelerde yaşayanlardanım. Bir günüm piç oluyor ama uyanıp uyandığımda çoğunlukla bitmiş oluyor. Henüz bir çözüm bulamadım. :D


  • love my way  (16.06.20 18:17:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.