[]

Sıkılaşınca daha zor mu kilo veriliyor?

Merhaba,

Yaklaşık 6 kilo verdim, geriye 10 kilo kaldı.

Spor salonundaki hoca kilo fazlası kadınların kilolarını vermeden sıkılaşmaması gerektiğini, öyle olursa kilo vermelerinin zorlaşacağını söylemişti. Bu efsaneyi daha önce de duydum başkalarından.

Yediklerime dikkat ediyorum, Chloe Ting’in bölgesel inceltme hareketlerini yapıyorum, haftada 3 kere de HIIT yapıyorum. Fakat günün geri kalan zamanlarında hareketsiz kaldığım için yavaş kilo veriyorum, ayda 2-2.5 kilo yaklaşık.

Sorum şu: Chloe videolarıyla sıkılaşıyor vücudum, sizce bu benim kilo vermemi olumsuz etkiler mi? Önce HIIT’ler yapıp zayıflayayıp, sonra mı Chloe yapmalıyım acaba?

 
sıkılaşmak ne demek? ne oluyor da "sıkılaşıyorsun"? önce bunları kafanda netleştir. ondan sonra kloe mloe bakarsın. bölgesel inceltme dediğin şey de dünyanın en büyük şarlatanlığı.


  • alperz  (15.06.20 22:59:03) 
"Sıkılaşma" dediğin şey vücudun yağ kütlesi yerine hacimsel olarak yağ kütlesinden düşük yoğunluk olarak yağ kütlesinden yüksek kas kütlesi kazanmasıdır, kas kütlesi kazanınca yağ yakmak neden zorlanıyormuş gerçekten merak ettim, hocanın bunun için sunduğu nedenler neydi acaba. Kas kütlesi kazanınca teknik olarak vücudun harcayacağı enerji daha da artacağı için tam tersi yağ yakımı yükselişe geçer.

Ayda 2/2,5 kilo kayıp normal bir ilerleme.

Soruna cevap: İlk paragraf ama bölgesel incelme Chleo? videoları vs pek mantıklı şeyler değil, düzgün bi diyet yap biraz ağırlık çalış geç.
  • angelus  (15.06.20 23:06:35) 
Hocanız muhtemel şundan yola çıkarak akıl yürütmüş. Vücudun tercih ettiği enerji kaynakları sıralaması;
Karbonhidrat > protein > yağ
Uygun diyet ve spor yapılmazsa gerçekten de vücudun inşa ettiği protein temelli kaslar yağ yakımına engel olabilmekte. Daha doğrusu geciktirebilmekte. Fakat bunu yapabilmek için o kas kütlesini koruyucu bir şey yapmamanız gerekiyor. Çünkü vücut depoladığı yağı kaybetmek yerine ihtiyacı olmayan (kullanılmayan) kas yapısını gereksiz yük görerek parçalar.
İkincisi de yapılan beslenme yanlışlığıyla alakalı olabilir. Bu tip sporlar çoğu kişide iştahı açar ve kalori dengesini aşan beslenmelere neden olur. Yedikçe daha çok yağ depolanır.

Özetle bu mit aslında direkt olarak sıkılaşmayla değil, yapılan yanlış çalışma ve egzersizlerinden kaynaklanır.

Ama kondisyon hareketleri yerine ağırlıkla çalışılan (vücut ağırlığı veya aletle) sporda vücut kas yapısının gerekliliğini kabullenip tutacaktır, beslenmenizi düzgün yaptığınız takdirde de yağlanma gerçekleşmeyecektir. Hatta yağ kaybı olacaktır. Sıkılaşma dediğimiz şey de tam olarak budur.

Bölgesel zayıflama diye bir şey yoktur, genetik vardır. Vücudunuz belirli bölgeleri kendince depolama alanı sırasına koyar. Buna en bariz örnek ise kilo alındığında kadınların basen bölgesindeki genişleme, erkeklerde ise genellikle karın olur. İlk yağ depolama yoğunluğu fazla olan bölge en son azaltabileceğiniz bölgedir, yani bunun tayini genetiğinize aittir.
  • filipis  (16.06.20 00:05:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.