[]

pt.com.tr

Buradan macbook pro almayı düşünüyorum. Apple’ın yetkili satıcısı. Apple.com.tr’ye göre istediğim alet 1000 tl daha ucuz burada.

Siz olsanız napardınız? Apple’ın kendi sitesinden şaşma, 14 gün koşulsuz iade hakkın var mı dersiniz yoksa 1000 tl az değil buradan al mı dersiniz?


 
14 gün koşulsuz iade hakkı paha biçilmez.


  • foolrules  (15.06.20 12:56:10) 
ben de macbook pro bakıyorum ve pt ilk sıramda. fiyat gerçekten rakipsiz zira.


  • yukselen gunes evi  (15.06.20 12:59:54) 
14 gün koşulsuz iade her türlü mesafeli satış için geçerli bir şey. Ben bir akustik bateri almıştım mesela bayağı iyi bir paraya, sonra iade etmek için karşı tarafla görüştüm, ısrarla neden iade etmek istiyorsunuz diye sordu satıcı taraf ben de sebep göstermek durumunda değilim canım istiyor dedim. Üstüne kargoyu kitlemeye çalıştılar üstüne ama onu da yapamadılar çünkü iadelerde kargo iadesi de satıcı firma tarafından ödenmek zorunda. Bilginize.


  • vedatchilipeppers  (15.06.20 13:12:10) 
@vedatchilipeppers maalesef yanlış. mesela hepsiburadadan aldığınız herhangi bir şeyin kutusunu bile açsanız iade almıyor :) buradan hepsiburada kullanmaması için uyaralım yeri gelmişken. amazon ve apple dışında alışveriş yapmıyorum asla.


  • blackpen  (15.06.20 13:21:56) 
@blackpen,

www.resmigazete.gov.tr

Cayma hakkı madde 9 fıkra 1, kargo parası için de madde 12 fıkra 1'e bakabilirsin.
  • vedatchilipeppers  (15.06.20 13:26:41 ~ 13:52:25) 
@blackpen

daha önce iki defa kutusunu açıp hepsiburadaya iade ettiğim ürün oldu. hiç sıkıntı da yaşamadım.

14 gün iade süresi ile "koşulsuz iade" farklı değerlendirilebilir. içeriğini bilemem ancak; iade için kullanım sorun çıkartabilirken, koşulsuz iade olduğunda adı üstünde fiziksel bir sorun verilmediyse her türlü iade yapılabilir.
  • foolrules  (15.06.20 13:41:35) 
@kiyiya vuran dildolar'a ek olarak,

Eğer pakedini açmadıysanız hijyen ürünleri ve iç çamaşırlarını dahi iade edilebiliyor.

Hatta kaynağını da gösterelim:

www.resmigazete.gov.tr

Cayma Hakkının İstisnaları
Madde 15, fıkra 1, ç bendi:

ç) Tesliminden sonra ambalaj, bant, mühür, paket gibi koruyucu unsurları açılmış olan mallardan; iadesi sağlık ve hijyen açısından uygun olmayanların teslimine ilişkin sözleşmeler. (Meali: Pakedini açtıysan sağlık ve hijyen ürünleri teslim edilemiyor, ancak pakedi açmadıysan cayma hakkının istisnalarına girmiyor ve onu da iade edebilirsin.)
  • vedatchilipeppers  (15.06.20 13:52:46 ~ 13:59:23) 
açılın ben bunlardan macbook pro aldım 3-4 ay oldu alalı.

bir kere fiyat araştırması yapmıştım ben de senin gibi piyasada bunlardan ucuza apple ürünü satan yok. benim aldığım dönem apple macbook alana kulaklık hediye ediyordu fakat kulaklığa ihtiyacım yoktu ve pt.com.tr'de hediyesiz hali 1000 tl belki daha da fazla ucuzdu o yüzden pt.com.tr'den aldım.

almadan önce buradan sordum, alan var mı diye, biz aldık sorun yaşamadık dediler.

sonuç olarak ben de aldım, kapalı kutu, tertemiz bir şekilde kargoyla geldi. yaklaşık bir ay kadar kullandım ve durduk yere kilitlenme ve kapanma sorunuyla karşılaştım. apple forumlarında filan araştırdım 2020 touchbar modellerinde bu sorun çıkabiliyormuş vs.

bulunduğum şehirdeki apple yetkili servisine götürdüm, henüz yeni alındığı için cihazı hiç açmadılar ve donanım hatası olduğuna dair bir rapor verdiler.

o raporla birlikte cihazı tekrar pt.com.tr'ye kargoladım. pt.com.tr hiç sorgulamadan kapalı kutu yeni bir cihaz gönderdi. tek problem ikinci gönderim süresi biraz (10 gün) uzamıştı. fakat 14 günü geçtiği için cihazı tamir ettirip tekrar yollayabilirlerdi, bunu yapmak yerine yeni cihaz göndererek beni mutlu ettiler.

ikinci macbook geldi uzun zamandır kullanıyorum sorunsuz.

bu arada buradaki sorduğum soruyu görüp bana "aldın mı diye soran" bir ekşi sözlük yazarı daha vardı onunla da mesajlaştık. o da benimle aynı dönemde aldı ve sorunsuz bir şekilde ilk gelen mac'i kullanmaya devam ediyor.

bir de 14 günlük koşulsuz iade hakkı kendilerinde de var yukarda söylendiği gibi,

satış sözleşmesi şurada,

www.pt.com.tr

ALICI; mal satışına ilişkin mesafeli sözleşmelerde, ürünün kendisine veya gösterdiği adresteki kişi/kuruluşa teslim tarihinden itibaren 14 (on dört) gün içerisinde, SATICI’ya bildirmek şartıyla hiçbir hukuki ve cezai sorumluluk üstlenmeksizin ve hiçbir gerekçe göstermeksizin malı reddederek sözleşmeden cayma hakkını kullanabilir.
  • aziz dostum jack  (15.06.20 13:57:10 ~ 14:03:11) 
monitördü benim aldığım ürün. monitör üzerindeki jelatinlere bile zarar vermediğim halde geri iade almadılar. hepsiburada da bunu savundu bir sürü mailler vs döndü. hdmi kablo bilmem ne araç gereçleri aldıysanız sorun yaşamamış olabilirsiniz.


  • blackpen  (15.06.20 13:58:52) 
bu ürün böyle hani beğenmedim vazgeçer miyim diye alınacak bir ürün değil ki? yani bakim evde güzel durmazsa veya rengi hoşuma gitmezse iade ederim denebilecek bir şey değil. macbook pro alacak adam onu zaten iyice araştırmıştır. ee pt.com.tr yetkili satıcı yani oradan gelecek cihaz ile appledan gelecek arasında bir fark yok.

fakat bildiğim kadarıyla pt taksit yapmıyor o fiyatlara.
  • nuisance  (15.06.20 15:12:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.