[]

Toksoplazma

Evimde iki kedi var, dışarı salmıyorum, aşıları da var, çiğ et de vermiyorum (yaş mama bu kategoride değildir umarım) ancak yazılanları görünce korktum biraz.
Bu meretin tedavisi var mıdır ?. Gözünü kaybedenler olmuş, her bulaştığı kişide böyle bir sonuç çıkarıyor mu ?.



 
Öncelikle sadece kediden bulaşan bir hastalık değil, ancak kediler yaygın olarak evde ve dışarıda beslenen canlılar ve diğer canlı türlerinden daha fazla insan ile etkileşim halinde olduklarından dolayı sanki sadece kedilerden bulaşıyormuş gibi anlaşılıyor, oysa parazitin bulunduğu bir içme suyundanda bulaşabilir, parazite maruz kalmış bir köpekten de.

Bu bir parazit ve genel olarak sinekler ile taşınıyor, iyi pişirilmemiş et yada parazitin bulunduğu kesme tahtasında kestiğiniz her hangi bir şeyden de bulaşabilir.

Genel olarak dünyanın %20'sinin bu paraziti taşıdığı düşünülüyor. bazı insanlarda organ yetmezliği, beyin hasarı, göz kaybı gibi sonuçlar ortaya çıkartabiliyor, bu insanlardan bazıları senelerce parazit ile birlikte gayet sağlıklı yaşamlarını sürdürürken daha sonra bu bir şekilde bağışıklık sistemlerindeki sorundan sonra problemleri yaşamaya başlıyorlar, bazıları ise bulaştıktan kısa süre sonra bu sorunlarla yaşıyorlar ancak çoğunluk hiç bir sorunla karşılaşmıyor.

bulaştıktan sonra bazı insanlar bir kaç gün ile bir kaç hafta arasında grip gibi kırgınlık hissediyorlar ardından parazit ile birlikte uyum içinde yaşamaya başlıyorlar, çoğunluk ise hiç bir problem yaşamıyor.

kediniz dışkıladıktan biraz sonra (5/10 dakika) kabını temizlemeniz (böylece sineklerin dışkıya konmalarını engellemeniz, iyiki kediler dışkılarını gömme içgüdüsüne sahip) ve ardından ellerinizi iyice yıkamanız, etlerinizi tezgahta açıkta bırakmamanız, ve iyice pişirmeniz, çiğ et/deniz ürünü tüketmemeniz alabileceğiniz başlıca önemler.

Tedavisi var, yukarıda da belirttiğim gibi, herkes de bahsettiğiniz sonuçlar ortaya çıkmıyor. Genel olarak çocuk isteyen çiftler doktorları ile konuştuklarında doktorlar soruyorlar evde kedi köpek var mı diye, varsa size test olmanızı öneriyorlar, bu test ile parazitiniz olup olmadığını öğrenebiliyorsunuz ve size tedavi uygulanıyor.

Bu biraz kader kısmet diyeceğim artık, eskiden redbull votka içenler kalp krizi geçiriyor diyorlardı ve evet bu nedenle kalp krizi geçiren insanlar oldu ancak geçirmeyen de milyonlarca insan var, yada benzer şekilde otomobil kazalarında yüzlerce kişi ölüyor her gün ama kullanıyoruz.
  • selam  (15.06.20 00:51:22 ~ 00:54:29) 
ingilizceniz var ise aşağıdaki linklerden faydalanabilirsiniz;

www.cdc.gov
www.abcdcatsvets.org
  • selam  (15.06.20 00:57:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.