[]

Taşınmak mantıklı mı?

Selamlar, şu an Bağcılarda oturuyorum. İş Ümraniyede. Servis var ve yol yaklaşık 50 dk sürüyor.

Taşınmak istediğim yer Kemerburgaz. Evi gördük beğendik. Ancak muhtemelen oraya servis olmayacak güzargahtan dolayı.

Anca servis beni mecidiyeköy otobüs duraklarına bırakacak oradan otobüse bineceğim. 29 durak. Şu an mesela pazar akşamı varış 39 dk gösteriyor. Muhtemelen 17:45 gibi binmiş olurum otobüse haftaiçi. Nerden baksan 1 saat 10 dk gibi sürer. Totalde eve varmam iki saat.

Ev tam aradığımız ev. Ayrıca bu dediğim otobüs olayı istanbul havalimanı metrosu açılana kadar. O metro açılınca kemerburgaz durağı var ve sorun kalmayacak. Haberlerde 2020 ekim kasım diyor açılış ama tabi sarkması muhtemel. O çileye değer mi? Siz napardınız? Sabretmeli mi?

 
evin isine yakin olacak, ev ne kadar guzel olursa olsun eger cok cok iyi paralar kazanmiyorsan yolda gecirdigin sureye+cileye degmez. istersen 1001 odali sarayda yasa


  • exlibris  (14.06.20 20:55:52) 
is ev arasi gunde 4 saat cekilmez cile. ev cok guzel olsa da o yol bir sure sonra gozunde oyle buyuyecek ki. ustelik servisle de degil aktarma filan yapacaksin, degmez o cileye cok net soyluyorum.

ayrica metroya guvenip plan yapma derim. lisans icin istanbul'a 2003'te geldigimde kadikoy kartal metrosu bu sene biter diyorlardi. ben yuksek lisansi bitirdim, calismaya basladim aradan yillaaar gecti o metro 2012de mi ne bitti :)
  • in vino veritas  (14.06.20 21:51:27 ~ 21:52:55) 
Oncelikle mecidiyekoy-kemerburgaz arasi icin hafta ici is cikis trafiginde 17.45 binis ve 1 saat 10 dk sonra inis... fazla iiyimser bir sure bicmissin. 2 saate yaklasir o sure.

Sirf ise yakin olacaklar diye berbat evlerde oturan tanidiklarim var cunku paralari aslinda ise yakin evlere yetmiyor :)

Bu tamamen tercih meselesi. Ise yakin ama berbat dokuk evlerdense temiz bi banyoda banyo yapmak oyle bi aliyor ki o trafik yorgunlugunu.

Ama umraniye, kemerburgaz bu tolerans sinirini cok asiyor.

Metro acilisina guven olmaz +1 ayrica
  • Kittie  (14.06.20 22:01:31) 
sefaköy'de çalışan ve bahçelievler'de oturan biriyken; daha düzgün bir yerde oturalım diyerek kalkıp altıntepe'ye (küçükyalı) taşındık. tamam ev ve semt çok güzel. hafta sonu sahil olayları felan da iyi ama hafta içi o yol çekilmiyor. gerçekten çekilmiyor. eve ölü gibi gidiyorsun ya da sinir stres ile gidiyorsun. hiç değişmiyor. köprü geçmek bile başlı başına bir stres.

ilk zamanlar kolay gibi görünse de bu iş gerçekten çok zor. bir süre sonra o metro'nun inışı çıkışı bile daha çok yoruyor insanı.

muhtemelen kemerburgaz'daki beğendiği gibi evler ümraniye ve o bölgeye yakın yerlerde de vardır. sen gel bu sevdadan vazgeç ve karşı (anadolu yakası) taşın. illa ki taşınacaksan. pişman da olmazsın. özellikle de e5'in deniz tarafından bir yere taşınırsan. bunu düşün ve bana dua et :)
  • kafa koparan manyak  (15.06.20 11:17:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.