[]

evlilik meselesi

arkadaşlar merhaba, şimdi sözlükte gördüm adam 10 gün evli kalmış 31 yıldır nafaka ödüyormuş. adaletli olmadığı aşikar. şunu anlarım 20 yaşında bakire(bunu toplumsal ve mahkeme huzurunda bir karşılığı olduğu için yazıyorum) bir kızla evlenirsin 10-15 evli kalırsın sonra sıkılıp başkalarıyla gezmeye başlarsın ve sosyoekonomik olarak kızı zorlu bir şartlarda bırakıyorsan ömür boyu ödesin adam nafakayı hatta öldükten sonra da ödesin :) ama kendimden örnek veriyorum benim gibi çalışan beyaz yaka bir hanımla evlendim diyelim. 30 yaşında daha önce ilişkileri olmuş plaza çalışanı upper intermediate beyaz türk bir hanım. 1-2 yıl evli kaldık sonra boşanıyoruz. kız herhangi bir mahalle baskısına uğramayacak o da ben de hayatımıza rahat bir şekilde devam edebileceğiz bulunduğumuz ortamlarda. yine de mahkeme bana da ömrümün sonuna kadar nafaka yazacak mı? öyleyse erkekler için ya da en azından benim için mantıklı bir karar değil. kadınlar ilk başta nafaka istemeseler bile avukatın veya ailesinin bastırmasıyla nafaka istiyorlar gibi geliyor bana. sizin fikriniz nedir ?




 
Esas mesele evlenince alınan mallar %50 bölüşülüyor boşanma sürecinde. Sen araba aldın diyelim, yarısı gitti. Ev aldın, yarısı gitti vb. Bunun için öncesinde sözleşme yapabiliyorsun.

Nafaka için ise sözleşme yok. Her türlü almak isterse alıyor.
  • kickboxer  (14.06.20 19:38:16) 
evlenecegin insana da bagli aslinda ve tabii ki bosanma nedenine. yani oyle her kadin hazirda bosanalim da nafakaya baglanayim diye beklemiyor sonucta. ama sen kadini aldatmissindir eziyet etmissindir kadin da kinlenmistir dusebilir nafakanin pesine. ama ikiniz de anlasip bosanmak istemissinizdir, zaten makul insanlarsinizdir. el sıkışıp ayrilirsiniz filan o durumda nafaka odenmez de zaten. ilk onune gelenle dusunmeden evlenirsen risk tabii. dogru duzgun tanidiktan sonra evlenmek de bosanmak da dert olmuyor.


  • in vino veritas  (14.06.20 19:42:05) 
çalışan kadın yoksulluğa düşmüyorsa neden nafaka bağlansın? hukukçular aydınlatır. aldatma varsa zaten tazminat alır.


  • anais  (14.06.20 19:43:28) 
ortak edinilen malların yarısı gidiyor mantıklı ama mesela evlenmeden önce araban var 200 lira sonra satıp 5 koyup 205 bej rengini alıyorsunuz. boşanırken hop arabanın yarısı gitti hakim 2 saat hesap yapmıyordur ruhsattaki tarih evlilik öncesi mi sonrası mı ona bakıyordur. insan kahrolur :(


  • kelepir  (14.06.20 19:44:43) 
yoksullaşma nafakası diye bir şey varmış. mesela 10 10 eve 20 giriyor boşanınca kadın 10 binlik hayata mahkum olduğu için ilaveten nafaka alabiliyor diye biliyorum.


  • kelepir  (14.06.20 19:46:45) 
Sadece nafaka koparmak için evlenenler var. Kadın memur değilse olasılık yüksek oluyor. Memur kadının iş garanti, maaş iyi. Özel sektörde bunalan kadın evlenip nafaka koparıp işi bırakmak istiyor.


  • kickboxer  (14.06.20 19:47:13) 
Yoksulluk nafakasini hak edebilmek için eşin boşanmada daha az kusurlu olması ya da hiç kusurlu olmamasi ve boşanma ile yoksulluga düşecek olması gerekiyor. Bu kadar basit aslında, öyle her önüne gelene bağlanmıyor ve medyada lanse edildiği kadar yüksek miktarlar yok.

Kadın çalışıyorsa zaten bu nafaka kesilir, veya bir başka erkekle evli hayatı sürüyorsa. E bunlari yapmiyorsa kanunen nafaka almasına engel bir durum yok. Adam ödeyemiyorsa zaten nafaka azaltımı için dava açar, belgelerini sunar mahkeme de indirir miktarı.

Ama sonsuza dek nafaka ödenmesini ben de makul bulmuyorum.

Yalnızca, uzun yıllar evli kalmış ve hiçbir mesleği ya da malvarligi olmayan, evlilik süresince de her türlü fedakarlığı yapmış, çocuklarına eşine bakmış, evini çekip çevirmiş kadınlarin menfaati için bu uygulamayı sürdürüyorlar, kadın bosandiginda sudan çıkmış balığa dönüyor zira, koca da verdiği emekler boşa gidiyor, koca da zenginse bir de. bu açıdan yanlış değil o yüzden.
  • sanguine  (14.06.20 20:11:43) 
senin durumda tamamen kadının insafına kalıyorsun. kadın isterse boşanınca hayat standartlarım azalıyor der ve nafakasını alır. sen de her ay eski karına nafaka ödeyerek yeni sevgilileri ile geçirdiği gecelerin sponsoru olursun.


  • dafuq  (14.06.20 21:52:07) 
çocuk hariç sizden nafaka talep edecek kadınla evlenmeyeceksiniz o zaman. çevremde boşanıp da nafaka alan kadın yok. neden? çünkü düzgün insanlar.anlatılan nafaka hikayelerindeki insanlar birden 180 derece dönmüyorlar, illa ki o zamana kadar bin tane fire veriyorlar ama erkekler bunu göremiyor ya da görmek istemiyor. garip garip insanlarla evleniyorsunuz sonra tüm kadınlar bu şekildeymiş gibi bir algı oluşuyor. insan seçmeyi bilmiyorsanız evlenmeyin.


  • harekatamiri  (15.06.20 10:49:24) 
Hep söylerim, şu anki medeni kanun erkeğe zulüm.

Evlenmeyin, sevgiliniz illa evlenek istiyorsa beraber yaşayın (aynı evde, "EV"lenmek işte)

Dindar biriyseniz imam nikahı kıyın.
  • John Bloor  (15.06.20 17:21:38) 
benim fikrim yok.

insanlar varolan evliliklerdeki catismalari ve mutsuzluklari gore gore neden evleniyor? aile baskisi mi? toplum baskisi mi? yoksa hep boyle varolageldigi icin mi evlilik yapiliyor?
evlilik gecmisteki insanlardan bize kalmis bir sey.

gecmisteki insanlardan bize kalan teknoloji ve bilim haric, diger her sey zarar verici.

bence insan, bilinmezlikten ve yalnizliktan korkuyor. bu yuzden evleniyor. evlilikte her sey net ve bellidir. evleneceksin, kisir degilseniz cocuklarin olur. cocuklar buyur. esinle ve cocuklarinla kavga ve catismalarin baslar... kardesler arasinda cartismalar.. eger iyi giderse, hayat boyu o insanla yasar ve olursun.
tum filmler ve kitaplarda aile islenir. aile propagandasi yapilir. cunku ekonomi de bunun uzerine kurulu.

peki bu dogru bir hareket mi? evlenmek dogru bir eylem mi? evlilik istegi suruden ayrilmama durtusunden kaynaklaniyor olabilir mi?

insan evliligi sorgulamali. cevabi kendisi bulur zaten.
  • Leonardo~Da~Vinci  (15.06.20 17:39:32 ~ 17:44:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.