[]

Arkadasima sinir oldum

Merhaba,
Bir arkadasim var, kendisiyle lisede “en iyi arkadas”tik, universiteyi ayni sehirde ama farkli unilerde okuyunca biraz uzaklastik ama yine hep gorusur, sirlarimizi paylasirdik filan.

Evlendi, esini de taniyorum, gorusuyoruz vs. ama simdi sehirdisina tasindilar ve tasindiktan beri gorusmemek icin takla atiyor gibi geliyor. Corona suresince zaten hic gorusmedi, anlayabiliyorum. Hatta sey dedi “baskalariyla gorusmeye baslayanlarla gorusmuyoruz biz cnm” filan dedi ama sonra bi baktim, evlerine yemege birilerini cagirmislar.

Bu haftasonu tatildi, onlar da benim tatile gittigim yerin 20 km otesine tatile gelmisler. Acaba ne tepki verecek diye “aa orasi cok yakin, nasil begendiniz mi” vs yazmistim, evet cok guzel dedi ama hic “sen de yakinmissin, bi bulusalim” vs demedi.

Bugun bi baktim, benim kaldigim kasabaya gelmisler! Hic haberim yok. Insan bi arayip haber vermez mi, “kuehles biz buraya geldik, buralardaysan bi selamlasalim” vs denmez mi? Cok gicik oldum. Hani herhangi bir arkadas olsa ok ama zamaninda cok yakin arkadasimdi, hala da yakin arkadas olarak goruyodum. Dedigim gibi bulusmak zorunda degil tabi ama ben o kadar yakinima gelmis biriiyle bulusurum yani. 6 senedir gormedigim arkadasim yan kasabadaymis, o kiz bile yazdi, beraber yemek yiyelim diye ama yakin arkadasimdan ses yok.

Ama son zamanlarda denk gelen seyler sinirimi bozdu. Of ne uzun yazdim ayrica, dolmusum dmeek.
Sizce ne yapiyim? Arayip “derdin ne, neden boyle davraniyosun?” diyesim var.

 
zorla güzellik olmaz. mesafe koymaya çalışıyor işte, üstüne gitmeyin ilgilenmeyin. bazı şeyler değişmiş olabilir onun için. kabullenmek en güzeli.


  • anarsika  (14.06.20 14:23:25) 
Neden anlamak istemiyorsunuz bilmiyorum ama salın insanları. Kendi hayatınıza bakın.


  • Gaip  (14.06.20 14:24:59) 
@gaip
Normalde insan salmakla hic problemim yoktur ama sanirim eskiden cok yakin arkadas olmamizin etkisiyle biraz sorun yasiyorum bu kisiyi salmakta.

  • kuehles blondes  (14.06.20 14:26:48) 
kesin bir karin agrisi vardir. bosver bence de. prenses olmasaydi bir aciklama yapabilirdi, aciklama icin de bekleme bence. birak gitsin.


  • anais  (14.06.20 14:45:43) 
Fazla takmayın; insanlar karmaşık, tuhaf. İşi düştü mü mutlaka arayacak zaten sizi.


  • komando kani var bende  (14.06.20 14:50:57) 
ben olsam birakirdim dusunmeyi. o bu kadar dusunseydi gorusmus olurdunuz sonucta. gorusmek istemiyorsa kendi bilir. arayip sormazdim da bir daha, gorusmek istiyorsa o arasin sorsun.


  • in vino veritas  (14.06.20 14:50:59) 
Arkadaşının yaptığının bi benzerini ben de insanlara yapıcam :( kendi mantığımı anlatıyım belki anlamana yardımcı olur, bilmiyorum farklı mıdır durumlar ama. Korona sürecinde tedbirsizliğine ve gevşekliğine çok kızdığım insanlar oldu. Bunun yanında hayatın akışı içinde senin dertlerin varken insanların kimi diyalogları toksik geliyor, aynı kişilerde bi paterne dönüştüyse artık uzaklaşma kararı alıyorum. Dünya kendi etraflarında dönüyormuş ve benim hayatım da onların nazarındakinden ibaretmiş gibi davrandıklarını seziyorum, tek tek örneklerle açıklamak istemedim şimdi. Mesela diyo ki dönünce haber ver, sen tüm dünyayla temas etmiş ve topluma karşı sorumsuz davranmışın, ben de döner dönmez ailemden önce seninle görüşeyim oldu diye içimden sinir olduğum insanlar var. Boş bi anımı yakalayıp yine mağdurca şeyler anlattıkları için o an tepki veremiyorum, karşıdaki de anlamıyor durumu böylece. Şimdi ben bu insanlardan kaçıcam, artık diyalog, iletişim, kibarlık noktalarından geçtim yani.

Bu seni ya da arkadaşını korkunç biri yapmıyo. Benden de vazgeçen insanlar oldu. Sitem edecektim ama adam zaten yılmış ve kaçıyor, bana faydası olmayacak bir sitemle belki benim de sıktığım adamı darlamanın kime faydası var diye düşündüm. Kırıldım ama adamın gerçekten canını sıkıp karnını ağrıtmak mı istiyorum, bu beni mutlu edecek mi hayır. Arkadaşlığımızı toparlamak önemli olsa zaten kendi konuşmam için adım atardı diye artık hiç yazmıyorum. O yazınca da mesafeli pozitif arasında seyreden cevaplar veriyorum. Kendisi eski tatlışlığa dönmek isterse ve bi tık daha samimi davranırsa ancak sitemimi, sorunumu dökerim, onun dışında ilişkinin aldığı mesafeye müdahale etmem bu saatten sonra mevcut şartlar altında.
  • snape i başından beri tanırım  (14.06.20 14:59:01) 
yukarıdaki bazı arkadaşlara katılıyorum.

Bence kendisi sizi hayatından çıkarmış ya da umursamıyor. Sinirlenerek, ona ulaşarak kendinize yazık etmeyin. Korona etkisi olduğunu zannetmiyorum.
Öyle olsa, siz yakın yazdığınızda, evet yakınız ama malum, görüşmesek iyi olur, virüsden endişeleniyorum, virüs geçsin acısını çıkarırız tarzında bir şey yazar.

aynı şekilde kaldığınız kasabaya gelseler, arayabilirlerdi, uzaktan görüşebilirdiniz.

onu aramanız pek bir işe yaramaz gibi, belki içinizdekileri haykırıp rahatlayabilirsiniz.
  • fezagezgini  (14.06.20 15:00:02) 
“baskalariyla gorusmeye baslayanlarla gorusmuyoruz biz cnm” kısmında olay bitmiş zaten hocam niye bu kadar direttin ki? sal gitsin kendi kaybeder de geç


  • beyaz power ranger  (14.06.20 15:13:06) 
Böyle insanları sen de hayatından çıkar. Israrla üzerine gitmeye gerek yok.


  • cemallamec  (14.06.20 15:16:06) 
Arkadaşın seninle olan arkadaşlığını bitirmiş.


  • chitosan  (14.06.20 15:29:18) 
4 lü takılanadığınız için kocişini riske etmek istemiyor


  • kelepir  (14.06.20 16:01:59) 
Artık arkadaşın olmak istemiyor. Bence hiç arayıp ne oldu diye sorma.


  • Sonsuzluk ve Bir Gün  (14.06.20 16:04:38) 
kocasını senle görüştürmek istemiyodur. kıskançlık etkisi. sizin kendisinden daha güzel oldugunu falan düşünüyodur. vardır bir sebebi.


  • xrated  (14.06.20 16:09:17) 
Ben de çocukluktan beri arkadaş olduğum insanları çok nadir görüyorum. Üstelik biriyle hala aynı yerde oturuyoruz. Bu davranış sizin arkadaşınıza ait bir şey değil. İnsanlar 'büyüdükçe' değişiyor. Bana da şu anda çok farklı geliyor o arkadaşlarım ama zerre bir sıkıntı yaratmıyorum kendimde. Yine oturur bir şeyler içerim zamanı gelince. Sevgili, eş yapan insanlarda bu tarz özellikler çıkabiliyor.

Yerinizde olsam zerre umursamam. Koy tavrını. Bu kadar can sıkıp, ilk çağrıldığında gidersen eğer ne diyeyim artık.
  • bitchesaintshit  (14.06.20 16:12:31) 
Eşi seninle olan arkadaşlığını onaylamiyor olabilir, kendisi de kocisinin sözünden çıkmak istemiyordur. Bu birinci ihtimal.

İkinci ihtimal, sen ona arkasında bırakmaya çalıştığı şeyleri hatirlatiyorsundur, kendine apayrı bir hayat kurmaya çalışıyordur.

Her türlü sana olan yakınlığını, ilgisini kaybetmiş görünüyor. Ben olsam hesap sormam, usulca ortamdan uzaklasirim.
  • epistemic_regress  (14.06.20 17:35:38) 
Evlendi, yani evli, yani çift olarak görüşülür yada görüşülmez.


  • selam  (14.06.20 17:38:05) 
Evlenince bekar arkadasi cesitli sebeplerden istemez hale gelen kadinlardan biri gibi geldi bana

Bu durum direkt evlenildigi gibi ya da bi sure sonra gelisebiliyor.

Senden sikilmis da olabilir vs...

Her durumda bosver. Yakin arkadas olunca insan aciklama bekliyor, uzuluyor, sinirleniyor, sasiriyor falan ama unutuyosun sonra. Hic usteleme bence, birak ararsa arar o zaman sorarsin
  • Kittie  (14.06.20 19:09:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.