[]

Yurtdışından alışveriş

Merhabalar;
uzun yıllardır bir çok siteden belirli periyodlarla alışveriş yapan biriyim. aliexpresini de gearbesti de amazonu da, daha bi çok siteyi de bilirim ve kullandım. amazon en çöpsüz üzüm idi eskiden. zira TR'da alınacak vergiyi de ürüne ekliyor, sorunsuz geçmesini sağlıyordu gümrükten. fakat son 3-5 ayda çıkan kanunlardan sonra alışveriş yapmadığım için son durumları bilmiyorum. amazondaki araştırmalarım da, 20 dolarlık ürüne 40-70dolar civarı gümrük+shipping eklediği yönünde.. bu farkın tamamı TR'da gümrük işlemine gidiyor olamaz. amazon fazladan mı ücret talep ediyor sizce? bir yerlerde böyle bir şey duymuş ve daha sonra sonradan ödenen fazla meblağı geri yatırdıklarını duymuştum. bunun doğruluk payı nedir?
tam olarak bir şeyin gümrük vb masraflarını hesaplayabileceğimiz bir çizelge, site vb var mıdır?

ve son olarak, bu tip amazın gibi bizim gümrüğümüzle sıkıntısız gönderim yapan, vergiyi vb sepette hesaplayan başka hangi siteler var? zira amazon artık bir çok şeyi yollamıyor, yollasa da abartı para istiyor durumunda...

teşekkürler.

 
banggood'da gonderim ucreti + gumruk masrafi seklinde gonderilen urunlere denk geliyorum bazen. saticiya bagli ama her urunde ve her saticida olmayabiliyor. bu vergi olaylarindan once bir urun almistim siteye odedigim ucret disinda herhangi bir ek ucret odemeden ulasmisti aldigim urun bana. ama sonra bu ek vergi olaylari cikti son durumda nasildir bilmiyorum. ama dedigim gibi banggood'da da bu sekilde gonderim yapan saticilara rastlamistim.


  • in vino veritas  (14.06.20 13:57:01) 
Geçen aylarda Amazon JP'den kitap aldım. Kitaplar gümrük vergisinden muaf ve daha önce hiç önden vergi falan kesmemişlerdi, ancak bu sefer çat diye vergi eklediler. Amazon'un fazla aldığı gümrük vergisini geri ödediğini bildiğim ve onlara güvendiğim için sorun etmedim, gelişmeler şöyle:

-20 Nisan: Paketimi teslim aldım.
-23 Mayıs'ta iade olacak mı, ne haber diye mail attım. 2 ay daha bekle, yine görüşelim dediler.
-9 Haziran: Kestikleri tüm vergiyi kartıma iade ettiler.

Bu arada postacıya gümrük vergisi öderken de hiç sorun yaşamadım. Aksine Amazon ve DHL ile gümrük süreci hep daha merasimli oldu benim için (fatura, kimlik belgesi yollama vb. şeklinde). Şu anda gümrüğe sunma ücreti 8 TL + damga vergisi 70 kr + ürün bedelinin (kargo bedeli hariç, sadece ürün bedeli) %20'si (Avrupa'dan geliyorsa %18'i) + ÖTV listesindeki ürünlerdense bir %20 daha şeklinde hesaplanabilecek bir gümrük vergisi sistemimiz var.
  • wish i could find a way to disappear  (14.06.20 14:05:37 ~ 14:06:42) 
ali expressten 2 dolara kindle kılıf aldım. 3 gün önce elime ulaştı. kapıda 15,50 TL vergi aldı PTT görevlisi.


  • xrated  (14.06.20 16:28:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.