[]

Bana mı çok saçma geliyor saçma mı?

istanbulda 1000 kişilik bir genel müdürlükte çalışıyorum. Marttan beri evdeydik ancak haziran güvenli işe dönüş diye bişey uydurdular her ekipten birer ikişer kişi dönüşümlü işe gidecek. Günlük vaka sayısı 100,200 ken işe gitmeyip şimdi 900/1500 aralığında devam ederken bu saçma değil mi?

Evden işimiz çok rahat sorunsuz yürüyor bu arada . Bu hafta ben gideceğim ama artan vakalardan dolayı da tedirginim. Ne gibi önlem alabilirim bilmiyorum . Servis kullanmaya çalışacağım ama tuvaletler ortak ofis asansor ortak mesaiye kalirsam metrobus metro kullanmak zorundayim.

en basindan beri ise gidenler ya da su surecte benim gibi gitmek zorunda olanlar oneriniz neler?

 
Günlük vaka sayısı düşükken salgının yayılım hızı hakkında net bir fikrimiz(en azından halk olarak bizim) yoktu. Ben de 2 ay boyunca evden çalıştım. İstanbul'da işi gereği girmedik delik bırakmayan saha çalışanlarımız var. Temel hijyen ve maske kuralına uysalar da birinin mutlaka virüsü kapıp hepimize bulaştıracağından emindim. Ben bunu düşünürken günlük vaka sayıları hala çok düşüktü. Tepe noktasına geldi, geçti ve kimse enfekte olmadı.

Sosyal mesafe, maske takma kuralının işe yaradığını artık biliyoruz. Sağlık bakanlığı da 3 ay öncesine kıyasla daha tecrübeli. İşverenlerimiz de mutlaka aksi durumlar için planlarını yaptı. Dolayısıyla şartlar kötüye gitmiş olsa da artık adapte olduk.
  • IncredibleMau  (14.06.20 11:02:23) 
"normale donus" adi altinda donuluyor, ekonomi carklarinin donmesi icin insan hayati hice sayiliyor :( bizim sirkette ise baslayanlar haftada 2 gun gidiyor - servisler de %50 kapasiteyle calisacakmis. bizim ekip ocakta baslayacakmis ofise gitmeye.

evden calisabilenlerin evden calismaya devam etmesi gerekirdi, baskalari gidiyor diye daha fazla insanin ofise cagirilmasi cok sacma. genel olarak Turkiye'deki sikinti, asagida esitlemeye calisiyorlar :) herkesin sartlarini iyilestirmektense herkesinkini kotulestiriyorlar.

kolonya veya dezenfektan alip yaninda tasi, servise binmeden - inerken kullan. tuvalete girerken cikarken kullan bir sey olmaz bana kalirsa. ofiste sosyal mesafeye dikkat edilecek sekilde ayarlamalar yapilmistir zaten.
  • fakyoras  (14.06.20 11:44:53 ~ 11:46:08) 
amelespor olarak biz en başından beri her gün tam kadro işe gittik, gidiyoruz (fabrikada duruş olan martta ve nisanda birer hafta hariç). sağolsunlar önlemleri alıyorlar, maskemizi de veriyorlar hijyenimizi de sağlıyorlar. servis var, toplu taşıma kullanmak zorunda değiliz, ama gelen birçok kişi de kendi aracıyla gelmeyi tercih ediyor. evden çalışanlar bu ay da evden devam, temmuzda gelecekler diye planlanıyor şimdilik. yine tam kadro geldiğimiz için operasyonel alanlar eskiden olduğundan daha az kalabalık değil tabi.

bence evden çalışabilenler evden çalışmaya sonsuza kadar devam etsin. bu sayede servislerde, kafeteryada, yemekhanede rahat ediyoruz. bizim servis tıklım tıklım dolu olurdu, ofis çalışanları evden çalışmaya başladığından beri serviste 5-6 kişi oluyoruz. fabrikaya gelmeye başladıklarında kalabalık yapacaklar yine. evet kendim gibi amelelerin açısından düşününce de gelmeyin, evden çalışmaya devam edin. keşke şirketler de böyle düşünse. yani iş kaybı olmuyorsa evden çalışabilen personelin evden çalışma seçeneği olsa en azından. ben işe gidiyorum herkes gitsin diye bakmıyorum olaya.
  • pati  (14.06.20 11:49:23) 
"Ben isimi evden yuruturken 1 hafta bile olsa metrobusteki +1 neden olayim diye soruyorum? "

evet, her gün işe giden bir amele olarak, tam da bunun için evden çalışabilenlerin evden çalışmaya devam etmeleri taraftarıyım ben de. toplu taşımada, serviste vb. ortak alanlarda +1 olmayın diye. operasyonel alanlar normaldeki gibi kalabalık, en azından ortak alanlar kalabalıklaşmasın. sizi düşündüğümden değil bizi düşündüğümden.

edit: diğer cevaplar silinmiş, kendi kendime konuşuyor gibi olmuşum :)
  • pati  (14.06.20 13:45:18 ~ 13:57:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.