[]

Bankadan Evin yarı fiyatı kredi çıkması

Merhabalar sevgili duyuru kullanıcıları.
Ev alacağım 270 bin lira toplam evin fiyatı. Ancak kredi bu ev için 140 bin lira çıkıyor. Öyle olunca nakiti denklestirmekte sıkıntı çekiyorum.

Sanırım bunun nedeni fatura ile ilgiliymis. Ne kadar yasal bu durum?
Müteahhit diyor ki eve çıkan fiyat bu işinize geliyorsa.

Bazı firmalarda yüzde doksana kadar çıkıyorken bu duruma yapacak bir şey yok müdür? Konu hakkında bilgisi ya da önerisi olan var mıdır ?

 
Banka ekspertize gore karar verir,evin ederi daha dusuktur.muteahhit gundemden faydalanmaya çalışıyor.baska yere bakın bence.


  • duptıs  (14.06.20 11:10:48) 
%90 için bazı koşullar var. ev sıfır olsa da enerji verimliliği ıvır zıvır gibi kıstaslar var %90 için. Senin kredi limitin mi 140bin yoksa ekspertizin belirlediği değer mi 140bin. bankadan ekspertizin raporunu sen de iste. onun parasını ödedin sonuçta. ekspertizlerin şu dönemde kıllık yapacağını zannetmiyorum. çünkü olabildiğince kredi kullandırılsın diyorlar yukarıdan.


  • silah taciri  (14.06.20 11:27:47) 
evin gercek ederi saticinin istedigi degerden cok daha dusuk anlattiginiz duruma gore. Müteahhit zengin etmek istemiyorsaniz bence de almayin.


  • ehti  (14.06.20 11:40:07) 
Bu işlem banka ile ilgili değil.
Müteahhit az vergi ödemek için evin değerini düşük gösteriyor tapuda, o yüzden de fazla kredi çekilmesini istemiyorlar.

  • alibaba06  (14.06.20 18:37:35) 
Konular karışmış, eve az kredi çıkıyor değil. Satıcı kredi ile yapabileceği miktarı, yani fatura kesebileceği rakamı söylüyor size. Bunun üzerine kdv ve gelir vergisi çıkıyordur.

Kdv'yi ödemeye razı olursanız kabul eder.
  • John Bloor  (15.06.20 12:10:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.