[]

HDMI Çoklayıcı ile çift ekran yapabilir miyiz?

Merhaba, ekran kartımın tek hdmi çıkışı var. Ekran yansıtma değil, ekran uzatma şeklinde ikinci bir hdmi monitör bağlamak istersem hdmi çoklayıcı işimi görür mü? Yoksa dvi ya da Displayport üzerinden dönüştürücü ile mi bağlanmam gerek? 2. Monitörde hem vga hem de hdmi girişi mevcut.

Bir hevesle ikinci monitörü kurayım diyip bilgisayar başında kaldım :(


 
hayır. farklı çıkışlar kullanmanız lazım


  • argent dawn  (13.06.20 21:46:14) 
www.dell.com

şöyle bir şey var ama işinizi görür mü tam emin olamadım. üstadlar cevaplasın
  • fezagezgini  (13.06.20 22:20:07) 
kran yansıtma değil, ekran uzatma şeklinde ikinci bir hdmi monitör bağlamak istersem hdmi çoklayıcı işimi görür mü?
-Bazı cihazlar için evet. Bazıları için hayır
(Tam olmasada burada bir örneği var. www.youtube.com )
dvi ya da Displayport üzerinden dönüştürücü ile mi bağlanmam gerek?
-Evet. dvi to vga en ucuz yoldur.
  • ycaycayca  (13.06.20 22:20:09) 
ekran uzatmadan kastın nedir? o konuyu yanlış anlamışın gibime geldi.

kısa cevap: ekran kartının tek hdmi'ı varsa macera arama. eski usül devam et.

ekran uzatma iki monitörün tek bir monitör gibi kullanılması. yani mesela oyun oynayacaksın karakterin iki ekranın birleşme yerinde olacak. çerçeve yüzünden de oynadığından bir halt anlamayacaksın. üç monitör varsa yapılır bu.

klasik olan ise bildiğin ekran bağlama. windows zaten çok geliştirdi bu olayı eskisi gibi değil. normal ekranlarını bağlıyorsun. seçeneklerden monitörlerinin konumunu seçiyorsun. yani soldakini sola sağdakini sağa atıyorsun. windows sayesinde de iki monitörü tek monitör gibi kullanıyorsun. aldığın screenshotlarda falan hep iki monitör bitişik oluyor. pencereyi iki monitöre yayabiliyorsun falan. ama oynadığın oyun asıl seçtiğin monitörde çalışıyor. diğer monitörde istediğini yap. oyun ayarlarında windowed fullscreen yapacaksın.
  • beyaz power ranger  (14.06.20 00:22:18) 
@beyaz power ranger

i.hizliresim.com

ekran uzatmadan kastım windows'un ekran uzatma dediği şey. sen yanlış anlamış olmalısın.
  • yukselen gunes evi  (14.06.20 02:02:20) 
ekran kartının hdmi çıkışı haricinde vga çıkışı (ya da ismi her ne ise bilgisayar için monitör çıkışı) yok mu? bir ekranı ona diğer ekranı hdmi'ya bağlasan olması lazım? bu mantıklı bilgisayarımda yıllardır 3 monitör bağlı. 2'si hdmi 1'i vga sanırım. ya da tam tersi.. (üşendi kasa arkasına bakamadı)


  • jeanluc  (14.06.20 12:46:29) 
bir şekilde bu sorunu çözeceksin, açacaksın yapacaksın ayarları.
peki ya sonraki adım?

ilk yapacağın şey, multi monitor için wallpaper (veya dual monitor wallpaper) araştırmak olacak.
şahsen ben öyle yapmıştım..

display fusion diye bir programla kolaylıkla halledebiliyorsun tüm wallpaper ayarlarını.
ister çok ekrana tek fotoğraf, ister ayrı ayrı vb her tür ayar mevcut.
mühim olan, bulduğun wallpaper'ın uygun ölçülerde olması.
onu da ekran ayarlarından öğrenerek araştırmak lazım. iyi eğlenceler..

ama ondan sonraki adım olan, oyunu çok ekranla oynayayım dediğinde o iş öyle olmuyor işte..

manuel olarak tek ekranda açılıyor oyun. 2. ekrana el ile bazı view paletlerini yerleştirmen gerekiyor (misal fligt simulator)

ama ekran kartının bir özelliği ile, ekranı büyütmek olası. onun için ekran kartının güncel griveri ile, aplikasyonu içerisinde ince ayarlardan bulabiliyorsun..
bende nvidia ile surround phsx yaplandırması diye bir ayarda buldum onu. ama her aktif edip geri getirdiğimde ekrandaki bütün ayarların gittiğini, ikonların benden habersiz saklambaç oynadığını vb görüyorum. henüz stabil çalışan bir ayar bulamadım. belk de yanlış yerden zorluyorum bilemiyorum..
neyse, işine yarar umarım bilgiler...
iyi eğlenceler...
  • jeanluc  (14.06.20 12:54:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.