[]

Plakanın birini kaybetmek

Merhabalar.

Ankara'da yağan şiddetli yağmurda ön plakam düşmüş, öğlen farkettim geçtiğim yollarda aradım ama bulamadım maalesef. Tekrar çıkartmam icin ne yapmam gerekli bilen var mıdır?

Ben bana verilen cevapları aşağıda yazacağım, varın siz düşünün.

1. İlk olarak 155'i aradım, durumu anlattım. Onlar en yakın karakola gidin ihbarda bulunun onlar size tutanağın bir kopyasını verecekler, onunla gidip şoförler odasından bastırabilirsiniz dediler.

2. Karakola gittim. Biz tek plaka için işlem yapmıyoruz, direk ruhsatınizla gidip tek plakayı bastırabilirsiniz dediler.

3. 155'i tekrar aradım böyle dediler diye. Evet dediler karakola değil önce trafik tescil müdürlüğüne gitmeniz gerek, sonra onların vereceği belgeyle noterden çıkartabilirsiniz dediler.

Gel de çıldırma :)

 
fetöden sonra bir ara plaka yenileme yapmıyorlardı doğrudan plakayı değiştiriyorlardı. trafik şubeye gidin 3. maddede dedikleri gibi. en doğru yönlendirmeyi oradan yaparlar.


  • argent dawn  (13.06.20 21:48:15) 
kardesim ne anlatiyorsun anlamadim, internetten 40 tl ye tek adet plaka aliyorsun hayatina devam ediyorsun, bu kadar ugras niye ?

www.gittigidiyor.com
  • müptezel dostoyevski  (13.06.20 23:53:23 ~ 23:54:42) 
internetten basılan plakalar legal değildir. bir polis memurunun dikkatini çekerse sizin de dikkatinizi çeker...

plakalarda damga sticker vb olma zorunluluğu var. görsel sebeplerle istediği fontta bastıranlar orjinal plakalarını bagajda saklıyorlar bir çevirmede abi işte buradalar diye göstermek için. her ne kadar o da illegal olsa da tercih meselesi..
en iyisi şoförler odası, noter, araba üçgeni ile boş bir gününüzde sabahtan uğraşmaya başlayıp çözmek. ya da bir muameleciye verirsiniz fazladan 50-100 onlar halleder orjinal plakayı.
  • jeanluc  (14.06.20 12:58:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.