[]

Bedelli Askerlik, Tecil süresi ve celp seçimi

Selamlar. Bedelli Askerlik yapmayı düşünüyorum. Tecilim 2021 Ocak ayı ortası bitiyor. Sormak istediğim sorular şunlar:

1) Tecil tarihim olan Ocak 2021'e kadar istediğim zaman bedelliye başvurabiliyor muyum? Anladığım kadarıyla yoklama kacağı vs. olmadıktan sonra başvurubiliyoruz.

2) bedelli başvurusu yaparken celp tarihleri her ay mı oluyor? Bir yerde başvuru yapılıp para öndendikten sonra her ay celp seçilebileceğini okudum ama net bilgisi olan var mıdır?

3) uzaktan bir arkadaşım bedelliye başvurup 1 sene sonrasına celp seçmişti, bu durumda benim tecilim 2021 Ocak olsa da, atıyorum 2021 Mayıs/Haziran celbini seçebiliyor muyum?

4) 1 temmuzda yeni fiyatlar geleceği için, ve yeni fiyatların zamlı olacağını düşündüğüm için 1 temmuz olmadan başvursam mı diye ciddi düşünüyorum. başvuruyu yapsam 2021 için celp seçebiliyor muyum? yukarıda belirttiğim gibi Mayıs/Haziran vs?

Daha önce bedelli askerlik yapmış olan veya konu hakkında bilgisi olanlara şimdiden teşekkürler.

 
1-) Evet
2-) Bir sonraki yıl için mart-aralık arası bir ay seçiyorsunuz
3-) Hayır aynı sene içinde gidemiyorsunuz,31 aralık 2020'e kadar başvurursanız 2021 de gidersiniz.
4-)evet temmuz itibariyle zam gelecek,başvurursanız 2021 mart-aralık ayı aralığında terhih yaparsınız,ama bir önemi yok sistem atıyor celpleri. ben mart 2020 olarak ilk tercihimi yaptım fakat sistem ağustosa attı
  • delikedidilimiyedi  (13.06.20 19:17:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.