[]

Lindt çikolata

>>Ekşide zaman zaman baslıkları olur. Türkiyedeki abur cuburların kalitesizliği malumunuz. Son zamanlarda bu kalitesiz ürünler iyice pahalandı bir de. Markaların da bu konuda stratejileri var, mesela Algidanın İngilteredeki dondurmalarında Türkiyedekilere kıyasla süt oranı çok daha fazlaymış. Kullanılan yağlar,kakao cekırdekleri vb oranları da çok degısıklık gosterıyordur.


Abur cubur tükettiğim zamanlarda genelde yurtdışı ürünlerini tercih ederim. Genellikle Almanya, İsviçre civarından giden olursa sipariş veririm. Türkiyede Macrolarda ve şarküterilerde satılan ''Lindt'' diye bir marka var. Nedense sadece lindt ve bazen de ritter sport görüyorum buralarda.


Benim sorum şu: Lindt çikolata markası olarak nasıl görülüyor Avrupada? Kimsenin yüzüne bakmadığı düşük kalitede çikolatalardan biri mi? Sanki Avrupada baya ucuz olanları kur farkından dolayı burda bize iteliyorlar gibi. Bu konuda bilgisi olan var mı? Alamanyaya filan gidersek premium çikolata hissini hangi markalar verir bize?

Kamu spotu:Saglıklı ve dengeli beslenmede yeri olmayan besinler, tüketmesek daha iyi olur.

 
Geçen yıl Almanya'ya gidince valizimde marketten alınmış çeşit çeşit ve ucuz Lindt'le döndüm geri. Orada yaşayanlar daha iyi bilir, benim izlenimim Lindt'in kaliteli ama standart seri üretim bir çikolata olduğu yönünde. Lindor gibi premium ürünleri orada da düz çikolatasından daha pahalıydı.

www.dw.com
Şöyle bir yazı buldum şimdi, Lindt'in tadını daha pahalı çikolatalarla denk bulmuşlar, en pahalı olan Godiva son sırada çıkmış. Godiva şu an bizde Lindt'ten daha ucuz çünkü markayı Ülker satın aldı.
  • kobuzchu kiz  (13.06.20 16:47:29) 
fena olmayan ortalama ucuz cikolata, en ucuz klasmanda degil ama bir seviye ustu.


  • hewit  (13.06.20 16:57:15) 
Lindt İsviçre için gayet iyi bir markadır ama atölyede özel üretim olan İsviçre cikolatalari ile bir değil tabii ki; marketlerde bulunan bir marka. Bir de lindt olsa dahi seriden seriye farkediyor; özel serileri daha da farklı. Özellikle Noel döneminde çok çeşitli ürünleri çıkıyor.

Ama kimsenin yüzüne bakmadıgi, düşük kalite bir çikolata değil. Lisedeyken fabrikalarını ziyarete gitmiştik; aldıkları ödüller, ürettikleri cikolatalar çeşit çeşitti. Zaten isvicre'nin önemli markalarından biridir.
  • fraise  (13.06.20 16:59:31 ~ 17:04:29) 
ortalama kalitede diyelim. bayramda vs. insanlar birbirine getirir goturur, bizdeki gorece iyi sayilan, guzel paketli ulker bayram cikolatalari gibi.

Düzgün cikolata bulmak zor bir is, supermarkette bulmak ise imkansiz gibi zaten.

Almanya´da cikolatinin icine ucuz urun katmayan, iyi icerikli GEPA ve VIVANI var. GEPA cikolatalari cok ust kalite degiller, ama VIVANI´nin her ürünü iyi. Premium bir urunu aslinda supermarkette bulamazsiniz, ancak hissiyatini gosterisli bir paketleme ile verebilir markalar.

Premium cikolata ya da truff el yapimidir, kucuk isletmeden cikar, sekerin on tane farkli halini kullanmaz.

Almanya´dan su manifaktürü tavsiye ederim, cok ust kalite kakao ve kakao yagi kullaniyorlar: www.edelmond.de
  • buf-e kür  (13.06.20 17:14:45) 
lindt ile ilgili cevapları avrupalı arkadaşlar vermiş zaten. şahsi görüşüm tr marketlerinde bulabileceğin guylian markasının lindt'ten daha lezzetli olduğu yönünde(eşdeğer çikolata tipleri için konuşucaksak tabii). zaten belçik çikosu alp'lerin çikosunu döver bence.

istanbul'da glories var butik üretim yaptığını bildiğim kaliteli atölye olarak, bir de jadore her ne kadar pastane ürünleriyle de bilinse çikolata üretimi yapıyor. ikisinin de el yapımı olduğunu anlıyorsun, kör tadım yapsan da fark edilir seviyedeler bence. bir de gamze baş'ın çikolataları efsanedir ama seri üretim yapmıyor o, denk gelmek lazım.
  • Bruce  (13.06.20 18:02:50 ~ 18:09:29) 
Lindt cok guzel bir marka ama pahali ya da luks asla degil. Pahali olanlar ya direkt el yapimi cikolatalar ya da lokal isvicre vs cikolatalari. Lindt de sonucta fabrikasyon bir ürün. Ama kalite olarak bir cok cikolatadan iyi.


  • logisticsmanager  (13.06.20 18:20:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.