[]

Kiralık ev ararken köpeğim var diyor musunuz en başından?

Emrivaki yapmak ahlaksızlık mı yoksa söylemek elzem değil mi?

Şöyle ki kaç aydır ev arıyoruz ve beğendiğimiz evlerin neredeyse tümünde köpek istemeyen ev sahipleri ile karşılaştık. Zaten kriterlerimiz kısıtlayıcı, bahçeli ev arıyoruz hayvan iki hareket etsin diye, bu gözler müstakil evde köpek beslenmesine müsaade etmeyiz diyen ev sahibi dahi gördü. Bu konuda düşünceleriniz neler? Hiç bahsini açmasak ileride başımız ağrır mı? Köpeğim 5 buçuk yaşında, artık havlaması, tuvaleti, kemirmesi vs gibi dertleri yok. Sorup sual etmeden 3 farklı evde yaşadı, bir problem yaşamadık komşularla bugüne kadar.Ne yapmali, ne etmeli?


 
Sitenin ya da apartmanın yönetmeliğinde zaten bu konuyla ilgili bir madde vardır, yasaklanmışsa emrivaki yapmanın sana bi kazancı olmaz haklı olan karşı taraf olur çıkmanı talep ederlerse çıkmak zorunda kalırsın, ben taşınacağım yere bu konuyu sorarım, bi yasak varsa taşınmam üstte belirttiğim nedenlerden dolayı. Müstakil eve taşınacaksam yine sorarım neticede ev benim değil, istemiyorsa emrivaki yapmam oraya da taşınmam.


  • angelus  (13.06.20 13:45:40) 
iki köpeğim var, sizi çok iyi anlıyorum. ama bunu baştan söylemezseniz illa apartmandaki biri rahatsız olup ev sahibine şikayet ediyor. bunun için köpeğin herhangi bir rahatsızlık vermesi de şart değil, siz de biliyorsunuz ki. görüntüsü yüzünden rahatsız olan (labrador kırması bu arada, ürkütecek bir tipi de yok) ve olay çıkarmaya çalışan çok oldu. ev sahibi de anlayışlı biri değilse sıkıntı çıkıyor. o yüzden baştan söylemeniz daha iyi.


  • pide  (13.06.20 13:48:38) 
Site olayına zaten kılız, o taraklarda bezimiz yok, bahsettiğim müstakil apartmanlar ve hatta müstakil evler. Ortada bir yönetmelik olduğunu zannetmiyorum, dediğim gibi müstakil evde köpek istemeyen bir sürü ev sahibi gördü bu göz. Bu minvalde köpek beslemek için zengin olmak gerekiyor ülkede, bu çok saçma. Zaten yasalarla rahatsız edici hayvanlara müdahale ediliyor diye biliyorum. Bilmem kaç DB ses, ortak şikayet falan. Bir problem yaratsa bunu
savunacak tarafımız yok yani. Napayım ben şimdi, sokakta mı kalayım, köpeği mi sokağa atayım?

  • habarbey  (13.06.20 13:51:10) 
biz çözümü şehir dışına taşınmakta bulduk, silivri'de müstakildeyiz. ama istanbul'dayken de fatih'te köpeğe ses etmeyen, yeter ki kirayı zamanında öde diyen ev sahibim de olmuştu. belli olmuyor yani aramaya inanmak lazım :) konum neresi bilmiyorum ama aslında müstakil evlerde köpek besleyen çok oluyor özellikle güvenlik sebebiyle ya da bizim gibi rahat etmek için köpeğiyle bu tarafa gelen.


  • pide  (13.06.20 14:00:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.