[]

19 yaş saç dökülmesi

Merhaba. Erkek kardeşimin 18 ini daha yeni bitirdi ve alnı çok açıldı ortaya kadar neredeyse arkadaki saçları da güçsüz ve dökülüyor. Bunun için cildiyeden yoksa ilk basta dahiliyeden mi randevu almalıyız? Bu genetik çözümü yok denmesi moral bozucu genç biri için. Başka alternatif tedavi yöntemleri varsa bildiğiniz o konuda da yazarsanız sevinirim




 
cildiyeye gidin önce. ailede kellik varsa pek yapabilecek bişey yok


  • kablelvuku  (13.06.20 11:28:45) 
alternatif tedavi yöntemlerinden önce dökülmenin sebebini bulmalısınız.

kandaki bazı şeylerin eksikliği mi?
stres mi?
deri hastalığı mı?
yoksa genetik mi?

bunun için kan testi yaptırılıyor. cildiye (dermatoloji) birimine gidin.
muhtemelen kan aldırırlar.
  • tabudeviren  (13.06.20 11:40:05 ~ 11:41:08) 
19 yaş biraz erken, bir şey eksikliğinden veya stresten oluyor olabilir. Ben 20'lerinde (başlarından başlayarak) saçı açılan, dermatologa gidip tavsiyesiyle minoxil kullanmış biriyim. Onlar pek işe yaramamıştı.

30'a doğru özellikle 27 sonrası neredeyse kel kalıyordum ki saç ektirdim. Fakat saç ektirme forumlarında dolaşırken çok fazla 18-20 yaş gencin bundan yakındığını görüyorum. Sanıyorum ya yiyip içtiğimiz şeylerin artık gerekli şeyleri verememesi, ya stres, bir şeyler bu gençleri çok etkiliyor. Genetik kısmı okey, fakat bir şey genetik saç dökülmesini erkene çekiyor gibi bir izlenim oluştu bende.

Dökülen saçlar için büyük ihtimalle çinko hapı falan verecek doktor, açılan alın için yapılacak bir şey yok. İleride (25+) ektirir. İleride deme sebebim, şimdi ne kadar açılacağının bilinmemesi. Şimdi önleri ektirse bu sefer ortalar açılacak daha garip bir görüntü olacak vs. Ayrıca ensedeki yanlardaki saçlar da sınırsız değil, düzgün planlamak lazım.

genel olarak Şunu söyleyeyim, herkesten minoxil falan duyacak. O kullandığın sürece (birkaç ay sonra etkisi başlamak üzere) etkili oluyor gibi(Damarları falan açıyor), fakat bıraktığında aynen geri döner hatta onu kullanırken dökülmesi gereken ama dökülmeyenler de döküleceği için daha da açıldığını hisseder. Hep geçici çözüm. Finasteride diye bir madde baya iş görüyor fakat o yaştaki bir çocuğa olmaz, doktor tavsiye ederse bilemem. Bu testosteron baskılayıcı. Ben 30 yaşında korktum, doktor tavsiye etmesine rağmen kullanmadım. ('erkek tipi genetik' saç dökülmesinin sebebi DHT - testosteronun bir türü. Bunu baskılarken cinsel işlev yitimleri yaşayanlar var)

sağdan soldan duyduğu ne olduğu bilinmeyen "bilmemne su" gibi şeylere asla bulaşmasın.
  • nhk ni youkosu  (13.06.20 11:59:55 ~ 12:01:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.