[]

3 yaşında dişi kedimi sahiplendirmek istiyorum

bu ilanı zar zor yazıyorum ama kızımın ve kendimin iyiliği için buna mecbur kaldık.

kedim liz 3 yaşında, norveç orman kırması, kısırlaştırılmış, dünya tatlısı bir hanım. iki sene önce evde geçirdiği bir kaza sonrası stres altındaki durumlarda saldırganlaşmaya başladı, bundan önce böyle bir sorunumuz zerre yoktu, hatta hep köpek gibi kedi der öyle severdik insanları çok sevdiği için.

iki yıldır birkaç farklı veteriner hekime gittik ve tedavi gördü. şu anda da antidepresan kullanıyor. oldukça ilerleme kaydettik ancak bu corona döneminde mecburiyetten ailemin yanına gidip gelmem gerektiği için bu ilerlemenin tamamına yakınını kaybetmiş durumdayız. lakin şöyle ümit verici bir durum oldu, ailemin yanındayken kedimi bıraktığım bakıcıya karşı hiçbir saldırganlık durumu yaşamamış. muhtemelen ya benim evde bir sorun var (kaza geçirdiği ev onu geriyor olabilir) ya da bende bir sorun var. kedimin sağlığı ve mutluluğu için veteriner hekimimizle de görüştükten sonra sahiplendirmenin iyi bir çözüm olabileceğinde kanaat kıldık.

şimdi ben bunları anlatmayıp gizleyerek kedime daha kolay bir şekilde yeni bir yuva bulabilirdim ama elimden geldiğince dürüst olmak istiyorum, hem kızım hem de sahiplenecek kişiler için. dediğim gibi normalde mizacı inanılmaz canayakın ve sevgi dolu olan bir kedi, sadece stresli durumlara girdiği ve tehdit algıladığı zaman saldırganlaşma eğilimi var ki bunu da başkasının yanındayken yaşamamış. kullandığı antidepresan ucuz bir ilaç, masrafı yok o konuda ve ağzını açıp yutturabiliyorsunuz, alıştırdım. onun dışında klasik kedi ihtiyaçları işte, maması kumu vs. onlardan da bende bir miktar yedek bulunuyor, liz ile birlikte vereceğim (böylelikle normalde kullandığımız ve alışık olduğu markaları da görmüş olursunuz, orta halli şeyler.)

biz istanbul'da, şişli'de yaşıyoruz ancak civar ilçelere, hatta illere bile getirebiliriz. yeter ki kızım onu sevecek ve mutlu olabileceği yeni bir yuvaya kavuşsun.

iki tane fotoğrafını ekliyorum buraya. daha fazla bilgi almak isterseniz buraya yazabilir veya mesaj atabilirsiniz. eğer yakınlarınızda ilgilenebileceğini düşündüğünüz birileri olursa da bu ilanı gösterirseniz çok minnettar olurum.

ek: ilk fotoda çok dobiş çıkmış ama tüy yumağı olduğu için öyle, kilosunda hiçbir problem yok, fit bir hanımefendidir.

 
kediler icin antidepresan oldugunu bile bilmiyordum, ne gibi bir kaza gecirdi merak ettim.


  • chezidek  (12.06.20 20:36:25) 
insanlar için olan bir antidepresanı kilosuna göre dozajı ayarlanmış biçimde kullanıyor, veteriner hekim tavsiyesiyle tabii ki.

yukarıdan açılmış bir cama belinden sıkıştı. herhangi fiziksel bir sıkıntısı olmadı ama bu geçirdiği kazadan sonra stresli durumlara tahammülü azaldı. bir tür travma sonrası stres diyebiliriz.
  • knight of cydonia  (12.06.20 20:40:05) 
ha anladim. peki ev degisikligi daha cok travma yaratmayacak mi? veteriner diyorsa bir bildigi vardir tabii de.

ilac konusunda da, bundan 20 sene onceki kedimizden bana bagirsak kurdu gecmisti. ikimiz de ayni ilaci kullanmistik. onunkini 4'e bolup ezerek mamasina koyardik.
  • chezidek  (12.06.20 21:00:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.