[]

erasmus stajı için nereyi seçmeliyim?

merhaba. erasmus stajı için iki tane davet mektubum var, birisi portekiz'de, coimbra üniversitesi'ndeki bir laboratuvardan, diğeri almanya osnabrück üniversitesi'ndeki başka bir laboratuvardan. bu davet mektuplarından birisinin 3 gün içerisinde koordinatörlüğe iletilmesi gerekiyor ve ben hangisini seçmem gerektiği konusunda çok kararsızım. ülke ve kültür yönünden portekiz uzun zamandır ilgimi çekiyordu ve coimbra üniversitesi de osnabrück'e kıyasla daha iyi bir yer gibi. fakat laboratuvarın başındaki hoca maillerime çok geç dönüş yaptı ve davet mektubu için başta coimbra'nın koordinatörlüğüyle iletişime geçmem gerektiğini söyleyip süreci bayağı bir uzatmama sebep oldu. davet mektubunu da ancak son anda gönderebildiği için pek emin olamadım orası konusunda.

osnabrück'teki hoca ise hem maillerime hemen dönüş yapıp sürecin kolayca hallolmasını sağladı, hem de bu kişinin ileride yüksek lisans yapmak istediğim alandaki bir hoca oluşu da ayrıca avantajlı olabilir gibi geldi bana. sadece coimbra gibi merak ettiğim bir yere kıyasla hiç bilmediğim başka bir şehre gitmek daha mı iyi olur bundan emin olamadım bir türlü.

erasmus kapsamında verilecek aylık miktar 600 euro bu arada, geçinme yönünden de iki ülke arasında bir kıyas yapabilecek olan varsa mutlu olurum.

 
"osnabrück'teki hoca ise hem maillerime hemen dönüş yapıp sürecin kolayca hallolmasını sağladı, hem de bu kişinin ileride yüksek lisans yapmak istediğim alandaki bir hoca oluşu da ayrıca avantajlı olabilir gibi geldi bana. "

bir tek bu sebepten oturu bile daha mantikli.

gecinme olarak portekiz daha rahat olur.
  • fakyoras  (12.06.20 17:58:18) 
maliyetleri bilmiyorum ama almanya tabi ki. ev tutacak halin yok herhalde o yüzden genelde en büyük maliyet kira oluyor onu eliyoruz.

yazın da gerçi portekiz güzel olur. ben eğitim ve genel kültür odaklı olarak almanya derim.
  • ozdek  (12.06.20 17:58:55) 
Coimbra'da laser laboratuarimi?
Çok guzel bir yer ben bayiliyorum fakat kucuk bir yer. Ama sikilabilirsin. Ingilizce sorun olacak, cok bilmiyorlar.

2 tane avm var bir de istiklal caddesi gibi cadde.
Ortami cok guzel, pelerin falan giyiyo 4. Sinif ogrencileri, dunyanin ilk 9. Universitesi gidersen pisman olmazsin.

Ama gelecekte birsey saglar mi onu dusunerek hareket et.
Almanyada 300-400e yurda versen 200e gecinirsin.
  • durgunfoton  (12.06.20 20:43:43) 
@durgunfoton hayır proaction laboratuvarı.^-^ pelerin olayı benim de çok hoşuma gitmişti, üniversitenin bu kadar eski oluşu, sahip olduğu kütüphane de yine ilgi çekici olan diğer özelliklerinden..


  • vacigok  (12.06.20 21:30:44) 
Portekiz tamamen farkli bir deneyim olur, yemekten kulture kadar.

Ben kendi adima ulkeye gore degil de hocanin ismine, ise gore secim yapardim.

Yabanci dilleri fransizca oldugu icin cok ingilizce bilmiyorlar, gidecegin grup uluslararasi degilse portekizceye donerler konusurken. Brezilyali falan cok var. Almanya dil konusunda daha rahat olur.

Bir de coimbradaki laser laboratuari gercekten cok iyi, trde yok ama portekize gittim vs diye anlatinca pek ciddiye alinmiyor burada.
  • durgunfoton  (12.06.20 21:56:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.