[]

Diyet sürecinde en iyi alkol seçeneği

yağ yakmaya yönelik intermittent fasting yapıyorum
Haftada bir iki içebileceğim en az kilo yapan içki
seçeneği nedir?


 
alkoller ne yazık ki çok kalorili. o yüzden diyet sürecinde alkol önermiyorum.

sek viski için illa içeceğim diyorsanız çünkü en azında alkolü yüksek ve çok içilemiyor.
  • ozdek  (12.06.20 17:51:37) 
sekersiz tonik cin


  • cairo  (12.06.20 17:59:33) 
en dusuk kalorili olan votkaydi bildigim kadariyla. ama sarap da sık olmamak ve 1 kadeh kadar olmak kaydiyla icilebiliyor. bira ve sekerli ickilerden uzak durmak onemli tabii.


  • in vino veritas  (12.06.20 18:04:22 ~ 18:05:15) 
Esasında alkolün kalorisinin kiloya bir etkisi yok, zira alkolün besin değeri olmadığı için vücutta depo edilecek bir kütleye dönüşemez, yani yağa dönüşmez ya da kaslarda veya karaciğerde glikojen olarak depolanamaz; karaciğerde bir takım kimyasal reaksiyonla yıkılarak vücuttan atılır, yani alkolün doğrudan kiloya bir etkisi yoktur, kiloya etkisi şu şekilde olur: En bilinen hali, alkolün yanında tüketilen yiyeceklerdir, kiloya genelde bunlar neden olur. İkinci olarak da sistem "alkol" diye bir maddeyi doğal olarak tanımadığı için bunları bir an önce sistemden atmaya çalışır, o nedenle kanda alkol varken yağ yakımı gibi kendine göre gereksiz aktiviteleri minimuma çeker, enerjiyi genelde karaciğer şekerlerini çözerek karşılar, karaciğerin şeker rezervi düşük olduğu için genelde beyne çok glikoz gitmez alkol alındığında, alkol sonrası sendromlarından biri de beyne yetersiz şeker gitmesi nedeniyle oluşan idrak eksikliğidir.

Bu tüm içkilerde böyle mi? Hayır. Alkolün kendi kalorisi dışında tahıl kökenli içkilerin tahıldan gelen kalorileri vardır, misal biranın. Bir biranın sanırım 200-250 kalorisi var, bunun büyük bir kısmı karbonhidrattan gelir ve atıyorum günlük kalori alımın tahıldan gelen bu kaloriler nedeniyle yükselirse, bu senin için kilo alımına neden olabilir. O nedenle bira içeceksen mesela bunu kalori hesabına ekleyip içersen kilon için problem olmaz. Şarap gibi meyve bazlı içkilerdeki şeker fermente nedeniyle özelliğini kaybeder ama yine de fruktoz barındırır, fruktoz sistemde direkt yağa dönüşür. Çok tavsiye etmem.

Ne tavsiye edersin dersen, votka gibi damıtma içkileri tavsiye ederim. Misal bir şişe votka da içsen kalorisinin kilona hiçbir etkisi olmaz ama kanında kaldığı sürece yağ yakımın da minimumda olur, ona göre bi plan program yapabilirsin.
  • angelus  (12.06.20 18:29:20) 
@angelus, elinize saglik cok guzel yazmissiniz


  • ala09  (13.06.20 11:22:22) 
Alkolsüz bira olabilir mi?


  • put it in your appropriate place  (13.06.20 11:51:31) 
@angelus eline sağlık. votkada emin miyiz? Cin de olur mu?


  • rizeligodard  (14.06.20 00:39:51) 
Votka cin viski rakı rom tekila, bunlar benzer yöntemlerle üretilen damıtma içkiler, hepsi olur.


  • angelus  (14.06.20 09:21:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.