[]

Konut kredisi şartları

Bu yeni konut kredisinin şartları tam olarak nedir?
Bankaya da gittim telefonla da aradım internette de baktım ama bir türlü net bilgi alamadım. Mesela bir yerle anlaşacak gibiyiz. Adam diyor buranın 5 tane tapusu var. Toplam 750 binlik limite uyuyor, el de değiştirmemiş. Ama 5ini birlikte satıyor. Bu uyuyor mu yeni pakete?
Mesela bir diğeri yeni diyor ama içine kiracı aldım istersen çıkabilirmiş diyor. Banka da diyor olmayabilir ama olabilir de. Kardeşim bana o sebepten eleme yapıyor musun yapmıyor musun onu söyle. Ama yok. Şartlar ne tam olarak, nerede yazıyor?


 
bir yerin 5 tapusu nasıl olur yahu?
hisseli mi demek istiyorsunuz? kredi hisse başına değil bağımsız bölüm başına veriliyor diye biliyorum. yani 1 bağımsız bölüm 5 ortak varsa sıkıntı olmaz.

kiracılı olup olmaması bankayı bağlamaz. kredi verme şartı falan değildir kiracı.

konut kredisinin şartları tr'de tamamen başvurana göre değişir. mesela uk'de diyorlar ki yıllık gelir x 3.5 alabilirsin. üstünü zor veririz. ve genelde uyguluyorlar.

ama tr de yıllık gelirim 20 binken 200 bin kredi alabilirim. bazen de alamam. bazısı ağzıyla kuş tutsa çıkmaz. bazısının 3. kredisi onaylanır.

vs vs.

bunun kredi skorunuzla da çok ilintisi var artık. güzel bir kredi skorunuz yoksa işiniz zor. torpil lazım.
  • ozdek  (12.06.20 17:37:39) 
Hayır 5 yeri birleşik satıyor. Kiracıya banka karışıyor bu güncel durumda ama kesin de konuşmuyor.


  • osssy  (12.06.20 19:49:40 ~ 19:50:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.