[]

Mazda 3 1.5 Skyactiv / dizel mi benzinli mi?

Yaklaşık bir haftadır araştırıyorum hala hangisinin daha mantıklı olduğuna karar veremedim. Yılda yaklaşık 10 bin km yapıyorum. Çoğunlukla şehiriçi olmak üzere yılda 4-5 kere de uzun yola çıktığım oluyor. Tek çocuklu bir aile olarak hem yakıt tasarrufunda hem de özellikle uzun yolda yokuş performansında hangisini seçmem gerekir?

Araçta genel bir performans düşüklüğü olduğunda herkes hemfikir. Düz yolda her ikisinden de uçayım kaçayım tadında bir hızlanma beklentim zaten yok. Beygir gücü daha fazla olan benzinli motor kağıt üstünde daha mantıklı dursa da kimi kullanıcıların dizel motorun yüksek tork sebebiyle yokuşlarda daha güçlü olduğunu okuyunca kafam karıştı.

hemen hemen aynı kilometrede ve benzer hasarlarda veya hasarsız olan 2017 model power paket iki ilan için karşılaştırma yaparsak;

1.5 Dizel : 105hp - 270 Nm - 195.000,00₺
1.5 Benzinli : 120hp - 150 Nm - 185.000,00₺

Nasip olur da alırsam en az 5 yıl kullanmayı düşünüyorum. Sizce hangisini seçmeliyim? Mazda 3 kullananlar veya konuya hakim olanlar yardımcı olursa çok sevineceğim.

 
Yılda 10bin km için dizele gerek yok. 5 senedir dizel araç kullanan bir insan olarak söylüyorum. Aradaki 10bin lirayı baska ihtiyaçlarınıza yatırın. Fakat mazda'nin ikinci elinde dizel elinizi kuvvetlendiriyorsa ihtimali düşünün.


  • karacigerim vur kadehlere  (12.06.20 10:55:18) 
10 bin dizel için makul fark. Verilir.


  • bahoho  (12.06.20 11:07:08) 
ben hep dizel kullandım (başka markalarda). mazda 3 için aynı kıyaslamayı sıfır olarak yapıyorum bir süredir ve manuel alırsam benzinli, otomatik alırsam dizel almaya karar verdim.

eğer dizel seçeneğin çok temiz olduğuna eminsem onu tercih ederdim ama çok temiz kullanıldığına eminsem. 10 bin tl çok fark değil.
  • sarcophagus  (12.06.20 12:32:49 ~ 12:33:05) 
tabi ki benzinli. bilimsel vs her şeyi geçtim. dizel motor az yakar ancak sıkıntısı bakımı daha risklidir. 10 bin km için dizel almaya gerek yok. dizel sürekli kullanımda verimli olan daha kar ettiren bir motor. tork olayına gelince dizel motorlar 1 2 3. viteslerde turbonunda artısıyla torkla beraber daha atikler ancak araç motorunada fazla yük bindirebiliyor, atik olabilir. o tork farkı dizel turbonun ekstrası benzine o kadar artı turbo güç verse araç fazla yakar.

tork zork bu işler bir yere kadar. ben kompresör araç kullanıyorum, kompresör devreye girdiği zaman torku morku çarpar 3e katlar.
  • mikahakkinen  (12.06.20 15:25:30) 
Skyacrive x modeli yakında gelecek. Onu alin.


  • luluki  (13.06.20 05:50:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.