[]

Şantiye Şefi İngilizcesi

Şantiye Şefi İngilizcesi
Selam
Yurt dışında inşaat mühendisi (Şantiye Şefi) bizdeki kullanıma denk düşeni nedir acaba?
Chief Engineering Officer
Chief Technical Officer
Senior Civil Engineer
Senior Project Manager
Senior Manager – Project Planning
Project Administrator
Construction Manager
Site Supervisor

 
Site Supervisor +1


  • Flaneur  (12.06.20 11:23:59) 
construction manager biraz management a kaçıyor yani planlama kısmına, şantiye şefi için bence construction supervisor ya da site chief olabilir. yukarıdakiler içinde site supervisor derim ben de.


  • fyodor fyodorovic  (12.06.20 11:35:27) 
Uluslararası şantiyelerde yurtdısında calısmıs birisi olarak tam bi karşılığının olmadığını, ama çoğunlukla Construction Manager dediğimizi söyleyeyim.


  • megacracker  (12.06.20 11:42:33) 
Şu an içinde bulunduğum yurtdışı amerikan şantiyesinde şu şekilde ayrılıyor;
Project Manager: İşin daha çok yönetimsel boyutuyla ilgilenen muhendis
Construction Manager: Saha işleriyle ilgilenen mühendis/şantiye şefi
  • onune3012  (12.06.20 11:48:04) 
site manager, site supervisor

inşaat ile ilgili olduğunu şimdi fark ettim, construction manager da diyorlar inşaatçılar.
  • SiyamkedisiZorro  (12.06.20 11:51:29 ~ 11:52:36) 
uk için site manager (genelde proje müdürünün altındadır-yani belli ölçekte şantiyelerde pm olması beklenir. sm bunların sağ kolu ve yardımcısıdır.)
construction manager da kullanılabilir ama construction genelde head office pozisyonlarında kullanılır. yani construction manager=head of construction olarak algılanabileceğinden şantiye şefi için kullanılmaz.

  • ozdek  (12.06.20 11:54:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.