[]

wifi range extender

wifi salonda, diger odalarda az cekiyor, wifi range extender almayi dusunuyorum.

evde 2 tane farkli wifi agi mi olacak bunu ortaya bir yere koyup modeme baglayinca? bilgisayar ya da telefon otomatik daha iyi ceken aga baglanmaz sanirim boyle bir durumda. kendim her oda degistirdigimde manuel baglanmam mi gerekir?

mesh ozellikli bir extender alirsam tek wifi agi mi gorunuyor? yoksa ayni isimde 2 tane mi oluyor ikisinin de cektigi noktalarda? bu durumda otomatik daha iyi cekene mi baglaniyor?

ne almak lazim?

edit: nedense cevap yazamiyorum, buraya yazayim onun yetrine;
o zaman mesh'in benim icin anlami yok gibi otomatik guclu sinyale gecmiyorsa. cunku diger odalarda wifi az da olsa cekiyor ve kopma olmayacak, extender'a baglanmayacak otomatik. ben mesh olmayan bir ciihaz da alsam manuel baglanirim.

 
selamlar,
ben tplink re450 kullanıyorum ve eski firmwarei ile gelen mesh yapısından memnunum fakat test sonuçlarında re650 daha başarılı . (bu arada re450 nin onemesh firmwareini geri çektiler.
Diğer soruya bakacak olursak , mesh networkde 2 cihaz tarafından cover edilen zoneda cihaz otomatik olarak güclü sinyale geçiş yapmıyor. fifo mantığı ile ilk bağlandıgı cihaz üzerinden devam ediyor taaki ilk sinyali kaybedene kadar.
detay için

www.quora.com
  • akiskan  (12.06.20 10:37:08) 
Mesh yapisi ayni marka cihazlar arasinda kurulur. Tum cihazlar tek ssid yayini yapar siz bolge degistirdiginiz zaman sinyal gucune gore baglandigi cihaz degisir. Yani AP'ler arasinda. Bir modem ve AP arasinda mesh yapamazsiniz diye dusunuyorum.


  • Kirmizibavul  (12.06.20 10:44:59) 
Mesh yapısı aynı marka cihazlar arasında kurulacak diye bir zorunluluk yok,wi-fi alliance EasyMesh desteği ile farklı cihazların mesh coverageina dahil olabilmesi için bir standart oluşturdu.
www.wi-fi.org

"Wi-Fi EasyMesh removes the need to stay within a single-vendor ecosystem to provide the benefits of multiple AP (also called “mesh”) networks. Using standardized technology gives service providers and consumers more choice and flexibility."


Eğer farklı markalarda olsa EasyMesh destekli cihazlar varsa birbirleriyle konuşurlar.
www.theverge.com
Ayrıca sinyal gücüne göre de connection handover etmez. bknz. ilk mesajdaki referans.
  • akiskan  (12.06.20 10:55:09 ~ 11:02:29) 
@akiskan duzeltme icin tesekkurler. Mobilde oldugum icin mesajima not dusemiyorum su an.
Easymesh'i senden ogrenmis olduk. Yalniz connection handoverin nasil yapildigini ilk mesajdaki iki referansta da goremedim. Sinyal gucune gore yapmiyorsa neye gore yapiyor?

  • Kirmizibavul  (12.06.20 12:14:12) 
@akiskan quora.com'u simdi gordum. Oldukca aciklayici. Bir suru yanlis bilgimi sayende duzelttim. Eyvallah.


  • Kirmizibavul  (12.06.20 12:23:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.