[]

Diş teli ve yurtdışı

Merhaba, 23 yaşındayım ve artık diş teli taktırmak istiyorum fakat bir türlü çıkar yol bulamadım.

Sıkıntı şu, bu sene almanya'ya gideceğim ve yaklaşık 3-4 senem orada geçecek. Diş telini orada taktırayım desem maddi açıdan zorlayıcı oluyor, elimdeki kısıtlı parayı o şekilde harcamak istemem. Türkiye'de taktırsam da en sık 2 ayda bir falan muayeneye gelebilirim. Tedavi süresinin uzamasını göze alırsak böyle bir şey olabiliyor mu? Ya da burada tedaviye başlayıp Almanya'da başka bir doktora tamamlatabilir miyim dersiniz?

Tabii ki gidip bir ortodontistle konuşacağım ama tamamen cahil gitmek istemedim. Hevesim kırılacaksa muayenede değil şimdiden kırılsın.

 
sorularınızın cevabı değil elbette ancak almanya'da diş tedavileri oldukça pahalı, bilginiz olsun.


  • semyasa  (12.06.20 03:25:28) 
Istanbul’da iyi Ortodontist bulursan neden olmasin. Ben istanbul’dan madrid’e Gittim - yorucu ve artik masrafli euro dólar cok artik ama en onemli si iyi guvenebilecegin birini bulmak


  • euteamo  (12.06.20 07:55:30) 
2 ay kontrol yeterli bir süre her şey yolunda gittikten sonra ama bazen brikette sorun oluyor onu acil yaptırman gerekir
ilk aylarda daha sık kontrol yapılıyor filan

  • bir soru sorcam  (12.06.20 09:45:45) 
Almanya’nin neresi?

Mesela avusturya’dakiler dis icin macaristan’a giderler ucuz oldugu icin.
Almanya’da dogu taraflarindaysa Cek cumhuriyetinde ya da polonyada bi klinikte baslayabilirsiniz.
Keske tam da yurtdisina gitmeden once degil de daha onceden baslasaydiniz.
  • kuehles blondes  (12.06.20 12:20:37) 
invisalign'ı bir düşünün.

benim invisalign tedavisi gördüğüm klinikte (istanbul anadolu yakası) amerika'da yaşayıp kontrole 3 ayda bir falan gelen bir kadın vardı.

abd'den daha ucuza geldiğini söylemişti burada tedavi olmanın. kontrollerini türkiye'ye gelişine göre ayarlayabiliyordu.
  • levpontryagin  (12.06.20 12:34:36) 
cevap veren herkese teşekkür ederim.

@kuehles doğu aslında, leipzig civarı. seçenek olarak kafama not aldım dediğini ama yeni bir hayata başlarken araya bir de üçüncü bir ülke sokarsam benim boyumu aşar o iş bence. bir şeyler ters giderse işler arap saçına döner.

@levpontryagin ben de anadolu yakasındayım, kendi gittiğin yeri tavsiye eder miydin? mesaj atıyorum sana.
  • malaika  (12.06.20 17:27:47) 
rrnortodonti.com

bu işin uzmanı bu doktor, ücreti daha pahalıydı ama benim 20 yıl oldu
retainer var hala gidince hatırlıyor, işlem gerekliyse ücretsiz yapılıyor
  • bir soru sorcam  (12.06.20 18:10:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.