[]

Almanya'dan Türkiye'ye yüksek tutarli para yollama

Selamlar, Almanya'dan Türkiye'ye 50.000 eur civari bir para yollamam gerekiyor. Normalde 1000 Eur'ya kadar olan gönderimlerimi Transferwise ya da Transfergo ile uygun bir masraf ödeyip yapiyordum. Ama ilk kez böyle yüksek bir para yollamam gerekiyor. Biri 300 Eur'dan fazla masraf cikardi, biri de kuru asiri düsük tuttu yani otomatikman o da uymadi.
Normal banka ile ücretleri hic bilemiyorum ama yüksektir tahminimce.
Sizce en mantikli yol nedir, daha önce bu tarz gönderim yapanlar ne kadar ödediler, her sekil masraf bu yapacak bir sey yok mu dersiniz? bilgilerinize acigim, tesekkürler :)


 
Farklı ülkeler için belirtilene yakın tutarlar için Transferwise kullandım, herhangi bir sorun yaşamadım. Para hali hazırda Euro hesabından Euro hesabına gidecekse, yani kur değişimi yoksa bankayla görüşmek işe yarayabilir. SWIFT arada para birrimi farkı olacaksa çok zarar ettiriyor ama diğer türlü bankaya (Ve muhabire göre) uygun olabilir.


  • salihdt  (11.06.20 21:06:57) 
türkiye'deki bankadan euro hesabı açıp oraya atsana? neden kurla uğraşıyorsun ki. yine de 50 bin euro için 200-300 kesilmesi normal.

edit: ben avustralya'dan 40 bin dolar göndermiştim banka 250 civarı kesmişti. transferwise hesabım yoktu ilk sefer için de o kadar büyük bir miktarı riske atamadım.
  • bohr atom modeli  (11.06.20 21:07:21 ~ 21:08:37) 
Tr'de Eur hesabina yollayabilirim o konuda sikinti olmaz. Eur-Eur olunca peki mantikli yol Swift mi olur?
Cünkü Transferwise'da Türkiye secilince otomatik TRY geliyor. Bu sitelerden Eur-Eur göndertemedim.

  • kaputt  (11.06.20 21:13:51) 
garanti ile uk arasinda sorunsuz swift oluyor, masraf cok az. almanya nasil bilmem. (tr ye cevirmeden)


  • camussar  (12.06.20 00:44:55 ~ 00:45:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.