[]

şöyle bir iş fikri mümkün mü?

ithalat + ihracat + e-ticaret için bir şirket kurup, kendi ilimdeki ihracat yapmayan fabrikalardan malı alıp ihracat yapmaya çalışmak, aynı zamanda o malları e-ticaret ile iç pazara sürmek;

aynı şekilde ithalat ile fabrikalara dışarıdan mal almak ve o malları yine iç pazara sürmek.

bu iş neden yapılamaz?

tek başıma başlayacağım tanıdıkların yardımı ile. tüm konular hakkında eğitimlere katıldım ve yapabilirim.

 
bu söylediğini zaten yıllardır ticaret adı altında yapıyor insanlar? online olup olmaması bir şeyi değiştirmiyor. fabrikadan alıp halka satacaksın. bunun adı ticaret.

fabrikalara dışarıdan mal almak derken belli bir hacme ulaşırsan fabrikalara iş verebilirsin. bunun da adına fason ürettirmek denir. örnek bkz lacoste bunu yıllardır türkiye'de fabrika sahibi olmadan yapıyor. bunu tüm dünyaya satıyor. lcw vs bile bunu yapıyor.

bunu yapmak için tek kriter güçlü olmaktır. paran varsa kral sensin.

benim anlamadığım bu sistemi ilk sen mi düşündün sanıyorsun? sonuçta doğru yerlerde tanıdıkların varsa ve bu malları satma gücün varsa zaten bu işi yaparsın.

eğitim olayını geçelim. proje yönetimi sertifikasıyla proje müdürü olunmuyor. aynı zamanda tecrüben de olması gerekiyor yoksa çuvallarsın.
  • ozdek  (11.06.20 17:54:46 ~ 17:55:14) 
a b c insanları yapmıştır ve yeterince kar getirmemiştir.

türkiye paypal'den çıktığından beri bir türk firmasının direk ödeme alması çok zor hale geldi. yani bir a firması sana swift yapıcakta 20 gün sonra paranı alacaksın. çok zor.

yurtdışında firma kurup yürütmen lazım o da masrafları arttırıyor.
uğraştırır adamı yine piyasa sabit değil kendi ilindeki firmalar muhtemelen toptan satıyordur yani senin satış yapacağın zaman adamda mal olmayabilir bu sebeple seninde toptan alman lazım bu da ayrıca stok masrafı demek.

sorun finansal yani. almanya'dan sana direk ödeme gelse sende ptt ile malı göndersen bir sorun olmaz ama paranın gelmesi sıkıntılı malın gitmesi sıkıntılı 2020 türkiye'sinde.
  • duyurukullanıcısı  (11.06.20 18:06:21) 
Bunu yapan arkadaslarim var zaten. Ama uzun sure sikinti cektiler çünkü zaten bu isi yapan bir suru adam var.
Yalniz oyle bir kasa bir masa girilemiyor çünkü para ya da sana arka çıkacak tanidik lazim.

  • logisticsmanager  (11.06.20 18:23:44) 
Direkt bunu yapan bir sirkette calisiyorum sadece ithalat yok. Uretici degilsen ithalat yapmak cok mantikli degil cunku vergi avantaji saglayamiyorsun pek ama olmaz degil


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (11.06.20 21:27:46) 
12 yıllık dış ticaretçiyim.
öncellikle bu tür işleri yapan bir çok dış ticaret firması var. ihracat yapamayanın ihracatını yapan, onlar adına ithalat yapan vs. hangi sektöre yöneleceğin çok önemli ama. her türlü ithalat ihracatı yaparız dersen patlarsın. ürünler gümrük tarifeleri için de bilgin olmalı.

son olarak proletarier aller lander vereinigt euch çok haklı. öyle bir vergiler gelmiş ki üretici değilsen muafiyetin yoksa o vergiler çok bel bükecek :/
  • zenc  (12.06.20 12:08:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.