[]

kıdem tazminatı sizce kalkacak mı? yani fona mı bağlanacak?

www.ntv.com.tr

bu çok ciddi bir rezalet değil mi? resmen kendilerine kaynak yaratmak için çalışanın hakkı gasp edilmiyor mu? göremediğim bişey mi var?


 
cok sacma. sacma olmayan ve calisanin iyiligine olan bir sey yapmalarini beklemiyorum zaten kendilerinden.

sata sata bitirdikleri icin yokus asagi yuvarlanan ekonomiye yeni kaynak bulmaya calisiyorlar.

issizlik fonunun isverenlerin cebine gittigi ulkede her sey beklenir.
  • fakyoras  (11.06.20 17:25:14 ~ 17:26:20) 
rezalet ama beyaz yakalılar hariç kimsenin ilgisini çekmiyor nedense. Bence gasp. Bıktım artık her şeyimize el konmasından, vergilerden.

Bu süreçte ücretsiz izine çıkma, KÇÖ olayı da bizim biriken paralarımızdan yedi mesela.
  • nhk ni youkosu  (11.06.20 17:28:26) 
ne zaman topluca ''yeter'' diyebileceğiz çok merak ediyorum.


  • tuborg yesili  (11.06.20 17:29:29) 
Gasp, sizin goremediginiz bir sey yok da gozunun önundeki olaylari goremeyen milyonlardan böyle biraz mantik yurutmelerini gerektirecek seyleri anlamalarini ummamak lazim.


  • logisticsmanager  (11.06.20 17:45:12) 
biz bu kıdem tazminatını ve sigorta sistemini kimden aldık bilmiyorum ama bildiğin değiştirmeye çalışıyoruz işte.

baya pişman olduğumuz kesin.

medeni ülkelerdeki örneklere bakıyorlar. şu anki özel emeklilik dediğimiz olayın normal sigortanın yerini almasının ilk adımları bunlar.

emeklilik özel emekliliğe dönecek senden her ay katkı kesilecek, bu katkıya emekli olana kadar ulaşamayacaksın, kıdem kalktığı için muhtemelen ileride sözleşmelerde sürelere de bir ayar çekilebilir. şu an 2,4,6,8 hafta diye giden ihbar süreleri değişebilir.

özel sağlık sigortasını hala deniyorlar. 10 yıl içinde sgk sistemi de tamamen kaldırılabilir gibi görünüyor.

bütün bu haberlerle tepkilerimiz ölçülüyor tepki yoksa devam. mesela yurt dışında yaşayanları ilgilendiren konularla ilgili kararlar çok kolay çıkıyor çünkü tepki gelmeyeceğini biliyorlar. bkz sigorta borçlanma miktarlarının %200-300 arttırılması.

kocaman bir simülasyondayız aslında her gün bir şey deneniyor. tepki yoksa gaza basılıyor.
  • ozdek  (11.06.20 17:48:48) 
@ozdek, cidden simülasyon gibi. Ama böyle olursa her şey, Amerikalaşıyoruz demektir. Madem öyle özel emekliliğe ben karar vereyim (mesela benim işim belki de hiç emekli olmama izin vermeyecek vs.)istediğim zaman bozdurup paramı çekebileyim. Sağlık için de SGK için para kesilmesin ben o parayla özel sigorta yaptırayım. Öyle seçimlik bir şey sunmalılar madem.


  • nhk ni youkosu  (11.06.20 17:58:51) 
ya ingiltere örneğinde devletin emeklilik sistemine hem katkı sağlıyorsun hem de pension var. ama devletin emeklilik sistemi kuş kadar para veriyor sana. pension ise vergi harici güzel ama paranı çekersen vergi kesiyorlar tabi.

tek artısı şirket katkısı olayı yaygın. sen %5 ödüyorsan şirket de %5 ödüyor. Bazı kurumlarda %25-30'a kadar katkı duydum(tabi o katkıyı kim verecek bilemem-maaşından gidiyor). ama ortalamada 2-12 arası bir yığılım var. genel kabul 5 civarı herkes eh işte güzel diyor.

bu ne demek %10 sen versen %10 da şirket verse yılda 2.4 maaş, 20 yılda 48 maaş demek. 50 maaş desen maaşın 5 bin lira desen 250 bin lira birikir. + fon getirileri tabi. bugünün parasıyla buna denk gelir herhalde hesabı yapamadım kafadan.

ama devletin sistemi sana 5 maaş belki verecek. o yüzden medeni ülkelerde insanlar bunu seçmiş durumda. ama şirketler de katkı yapıyor ve bu devlet tarafından destekleniyor. muhtemelen vergi desteği falan sağlanıyor şirkete de.

öte yandan sağlık konusunda da nhs diye bir sistem var yani sgk diyelim. 10 milyon kişi sırada diye dün bir haber izledim. nüfusa bak rakama bak. insanlar 1 sene vs ameliyat için bekliyor. yine ne oluyor şirketler ya da insanlar özel sağlık sigortası yaptırıyor. bana şirket yapıyor mesela ama ailem için ek para kesiliyor. bazı şirketler aileyi de ödüyor tamamen farklı uygulamalar. ama şirketin bunu yapması her zaman avantaj çünkü hasta adam hemen tedavi olabiliyor. winwin yani.

bu zaten tr'de başladı. sağlık sistemi neredeyse çöktü. kaç kişi hadi devlet hastanesine gideyim de ameliyat olayım diyebiliyor? tanıdığım herkes acıbadem'de tedavi oluyor.
  • ozdek  (11.06.20 19:10:58 ~ 19:13:56) 
1- Evet Rezalet
2- Evet ediliyor
3- Var

Göremediğin şey şu, bu adamlar bu ülkenin patronu, ellerinde öyle büyük bir güç var ki aklın hayalin almaz. Ayrıca 65 yaşına kadar zaten para alamıyorsun emekli de olsan, millet o yaştan sonra gelen paranın ** koyayım diye düşündüğü için ve bıktığı için değiştirmeyenin *** koyayım mantığı ile ses çıkarmıyor.
  • paramolacak  (11.06.20 19:32:52) 
Buna göz yuman işçi sınıfına her şey müstehak. Daha ne olacak ses çıkarmak için bildiğin gasp bu. Haberlerden izledim nevrim döndü. Millet o üç beş tazminatı çekip peşinat yapıp ancak ev araba bir şey sahibi oluyordu ona da göz koydular. Böyle başa böyle tarak...


  • Kediyi üzdün  (11.06.20 21:07:13) 
Hayır
Yılların geyiği

  • otopsicocugu  (11.06.20 21:15:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.