[]

IKEA Bilgisayar Koltukları Hakkında Tecrübeleriniz

IKEA'dan bilgisayar koltuğu kullananlar terübelerini paylaşabilirse çok sevinirim. Özellikle minder sertliği ve malzeme farkı (deri vs kumaş versiyon) hakkında yorumlarınızı bekliyorum. Benim kafamda gidip geldiğim 3 seçenek şu şekilde.

Markus: www.ikea.com.tr
Internette en çok tavsiye edilen, fiyat/performans açısından çok övülen ama şikayet edenin de epey olduğu koltuk. Şikayetler genelde kolçakların, bel desteğinin ve kafa desteğinin ayarlanamıyor olması hakkında. Birkaç yıl önceki modellerde sentetik deri kullanılırken şu an satılan modellerde gerçek deri kullanılıyor. Mağazada denediğimde deri olan modelin minderi kumaş olan modele göre daha sert geldi. Derinin daha kolay temizlenebiliyor olması kumaşa göre avantaj ama siz ne düşünüyorsunuz merak ettim.

Jarvfjallet: www.ikea.com.tr
Markus'un güncellenmiş versiyonu. Bel ve kafa desteği ayarlanabilir hale getirilmiş ama kolçaklı modeli almak isterseniz bunlar hala sabit, ayarlanamıyor. Markus'a kıyasla şikayet edilen yanları minderin daha sert olması, geri yaslanma şiddetinin ayarlanamıyor olması ve sırt kısmı daha dar olduğu için geniş omuzluların omuzlarını dışarıda bırakıyor olması. Bu koltuğu kullananlar minderin sertliği hakkında tecrübelerini paylaşabilirse çok sevinirim. Ben en kötü ihtimalle bu koltuğu alıp minderin üstüne şöyle bir minder koyarak üstüne otururum diyorum: www.ikea.com.tr

Millberget: www.ikea.com.tr
Markus ya da Jarvfjallet içime sinmesse üçte biri fiyatına satılan bu koltuk üçüncü seçeneğim. Minder kısmı Markus ve Jarvfjallet'e göre çok daha pofuduk ve rahat ama insanlar evde kullanıldıktan bir süre sonra bu pofudukluğun söndüğünü ve resmen tahtanın üzerinde oturmaya başladıklarını söylüyorlar. Ayrıca sentetik deri olduğu için bir süre sonra pul pul dökülmeye başlayacak.

 
www.ikea.com.tr bunu kullaniyorum 1 senedir, memnunum


  • try again fail again fail better  (11.06.20 14:02:14) 
markus kullanıyorum. memnunum. Bence markusun avantajlarından biri şu an sıcak olsa da file sırtlığı sayesinde saatlerce terleme yapmadan oturabilmem. Ben saatlerce belli bir pozisyonda oturulan koltuğu Türkiye gibi sıcak ülkelerde deri almamak gerekli diye düşünüyorum.


  • denizgonen  (11.06.20 14:08:42) 
Birkaç gün önce Jarvfjallet aldım. İkea'ya gidip hepsini tek tek denedim.

Markus Jarvfjallet'a göre ağır ve sırt kısmı arkaya yatmıyor. Ayrıca bel ve boyun desteği de ayarlanmıyor.

Jarvfjallet'ta minder sert, markusta biraz daha pofuduk gibi ama markus'un sırt kısım malzemesini pek begenmedim.

Deri malzeme olanları düşünmüştüm baştan ama sonra vazgeçtim. Çünkü diğerlerinin kılıfları yıkanabiliyor. Deride yırtılma yıpranma olasılığı daha fazla.

Millberget ancak bütçe düşükse alınabilir.

Bir de şöyle bak olaya Markus'ta olan tüm özellikler Jarvfjallet'ta var ama Jarvfjallet'ta olan tüm özellikler Markus'ta yok.
  • kickboxer  (11.06.20 14:12:32 ~ 14:32:33) 
Koyu gri kumaş markus kullanıyorum.
İşyerimdeki dandik bilgisayar koltuğunun rahatlığı bunda yok.
Ne arıyorum tam olarak bilmiyorum ama içine yerleşme hissi yok bunda. Emaneten tutuyor sanki popomu. Sert anlamında değil bu arada gayet yumuşak.
  • işimdeyim gücümdeyim  (11.06.20 15:03:37) 
geçen gün gidip deneyip aldım. Jarvfjallet düşünerek gittim, Markus alıp çıktım.

Benim boyuma (180cm) Markus süper. Ama daha kısa kardeşim oturdu hiç rahat gelmedi. Yani daha kısa-uzun biri jarvfjallet'in ayarlanma özelliklerini kullanabilir. Fakat onun da minderi sert, sırt kısmı bile daha sert.(evet sırt kısmı da daha gergin geldi, bundan çok kişi bahsetmemiş) Markus'un arka filesi daha yumuşak ve sarıyor gibi geldi bana.

Birden çok kişi kullancaksa veya daha kısa-daha uzunsan Jarvf, eğer sadece sen kullancaksan daha rahat olsun istiyorsan bence Markus. Bilmiyorum valla benim belime de tam oturdu popom da rahat :D Ama jarvfjallet öne arkaya da kayabiliyor (oturma kısmı), üstteki arkadaşın "içine yerleşme hissi" dediği markusta olmuyorsa ayarlı jarvfjallette olur büyük ihtimalle.

Markus arkaya yatmıyor derken ne kastetti acaba üstteki arkadaş. Yatıyor çünkü.(hatta sertliğini bile alttaki tekerden ayarlayabiliyorsun) Sol taraftan kolu açman gerekiyor ama, kilitliyse belki.

Bu arada bence de deri alınmaz, koyu gri kumaş olanını aldım.
  • nhk ni youkosu  (11.06.20 15:15:25 ~ 15:18:37) 
Cesario'ya ek yapayım, internette %10 kargo parası alıyor ve çok uzun sürüyormuş doğru. (zaten internet stoğunda görünmüyordu)

Şubede de %10 olsa taksiyle götürmeyi deneyecektim ben. (araba yoksa diye yazıyorum). Fakat şubede %5 alıyorlar, ve cuma aldım salı teslim ettiler. Öyle bir randevu sırası var.
  • nhk ni youkosu  (11.06.20 15:27:46 ~ 15:28:04) 
Jarvfjallet aldım,5 gün kullandım iade ettim. Öncelikle internetten almanı kesinlikle taviye etmem, ben mağazaların kapalı olduğu dönemde mecburen aldım. hem %10 kargo(100 küsür lira), hem de ürün siparişten tam 3 hafta sonra geldi. aldıktan 5 gün sonra iade talebi açtım, yönlendirdikleri kargonun ürünü gelip evden alması 2 hafta sürdü. Üstüne kargoya iade edeli 1 hafta oldu hala Bursadan İstanbul depoya gitmedi ürün. Ürün depoya gitmeyince parayı da iade etmiyorlar, öyle bekliyorum bakalım.

Koltuğa gelince; 176 / 110 kg adamım, bel fıtığım var. en alçak konumda bile ayaklar anca yere değiyor, oturma yeri çok sert, ve ilginç şekilde oturma yeri kumaş olmasına rağmen çok fazla terletiyor. Bel desteği dedikleri kısım aksine bel fıtığımın daha fazla ağrı yapmasına sebep oldu. Evet her tarafı ayarlanabiliyor, fakat o ayarlanan parçalar oynayıp duruyor ses yapıyor, üstelik daha 5 günlük ürün. Kısaca ben hiç ben memnun kalmadım, ofiste kullandığım dandik 10 senelik koltuk bile daha rahattı.
  • zikardo  (11.06.20 21:54:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.