IKEA'dan bilgisayar koltuğu kullananlar terübelerini paylaşabilirse çok sevinirim. Özellikle minder sertliği ve malzeme farkı (deri vs kumaş versiyon) hakkında yorumlarınızı bekliyorum. Benim kafamda gidip geldiğim 3 seçenek şu şekilde.Markus: https://www.ikea.com.tr/arama/?k=MARKUSInternette en çok
IKEA'dan bilgisayar koltuğu kullananlar terübelerini paylaşabilirse çok sevinirim. Özellikle minder sertliği ve malzeme farkı (deri vs kumaş versiyon) hakkında yorumlarınızı bekliyorum. Benim kafamda gidip geldiğim 3 seçenek şu şekilde.
Markus:
www.ikea.com.trInternette en çok tavsiye edilen, fiyat/performans açısından çok övülen ama şikayet edenin de epey olduğu koltuk. Şikayetler genelde kolçakların, bel desteğinin ve kafa desteğinin ayarlanamıyor olması hakkında. Birkaç yıl önceki modellerde sentetik deri kullanılırken şu an satılan modellerde gerçek deri kullanılıyor. Mağazada denediğimde deri olan modelin minderi kumaş olan modele göre daha sert geldi. Derinin daha kolay temizlenebiliyor olması kumaşa göre avantaj ama siz ne düşünüyorsunuz merak ettim.
Jarvfjallet:
www.ikea.com.trMarkus'un güncellenmiş versiyonu. Bel ve kafa desteği ayarlanabilir hale getirilmiş ama kolçaklı modeli almak isterseniz bunlar hala sabit, ayarlanamıyor. Markus'a kıyasla şikayet edilen yanları minderin daha sert olması, geri yaslanma şiddetinin ayarlanamıyor olması ve sırt kısmı daha dar olduğu için geniş omuzluların omuzlarını dışarıda bırakıyor olması. Bu koltuğu kullananlar minderin sertliği hakkında tecrübelerini paylaşabilirse çok sevinirim. Ben en kötü ihtimalle bu koltuğu alıp minderin üstüne şöyle bir minder koyarak üstüne otururum diyorum:
www.ikea.com.trMillberget:
www.ikea.com.trMarkus ya da Jarvfjallet içime sinmesse üçte biri fiyatına satılan bu koltuk üçüncü seçeneğim. Minder kısmı Markus ve Jarvfjallet'e göre çok daha pofuduk ve rahat ama insanlar evde kullanıldıktan bir süre sonra bu pofudukluğun söndüğünü ve resmen tahtanın üzerinde oturmaya başladıklarını söylüyorlar. Ayrıca sentetik deri olduğu için bir süre sonra pul pul dökülmeye başlayacak.