[]

Erkek vatandaşın soyadı değişikliği

Selam ey duyuru ahalisi,

Başlıktaki gibi soyadımı anne tarafına aldırmak istiyorum (~20 yıldır baba tarafından görüştüğüm kimse yok, yaşananlar rahatsız edici vs.) Sanıyorum soyadı değişikliği nüfus müdürlüklerinden kolayca yapılıyordu, fakat aklımdaki soru şu, "diğer evraklarım ne olacak ?"

ehliyet, pasaport, kimlik, eski vizeler. Evli değilim sadece
banka hesapları
diplomalar, katılım belgeleri

Açıkçası tüzel olmayan kişilere durumu anlatabileceğimi düşünüyorum, ancak konsolosluğa başvurduğumda "kardeş eski vize diye gösterdiklerinin soyadı farklı" gibi bir problemle karşılaşma ihtimalim nedir ?

Ya da öngöremediğim ne gibi problemlerle karşılaşırım ?

not. çalıştığım şirketin IT'si için güzel bi süpriz olacak sanırım :D

 
yapılırsa mutlaka sgk ya da bilgi vermeniz gerekiyor, çalıştığınız firmanın ik sına da bilgi vereceksiniz, valla zor iş, kolaylıklar.


  • benaslinda  (11.06.20 11:37:57) 
soyadı değişikliğini nüfus müdürlüğünden nasıl yapacaksınız? harf hatası varsa veya alay edilecek bir kelime ise nüfus müdürlüğünden değiştirilebiliyordu dilekçe ile ama bunun süresi de doldu sanırım. yoksa zaten yılmaz soyadını öztürk yapabilmek için mahkeme şart.


  • elorelia  (11.06.20 11:55:15) 
olay bakışındaki hata sen sadece soyadını değiştirmiyorsun. yani ahmet yazaklardı ahmed yazmışlar değil senin mevzun. sen soybağını değiştirmek istiyorsun. bunun içinde muhtemelen dava açman lazım. soyadın değişirse geri kalan her şey buna uyum sağlar. ayrıca ilk soyadı değiştiren erkek sen değilsin emin ol. o sebeple pek süprizlik tarafı yok. bunu da bir IT'ci olarak söylüyorum :)


  • helenart  (11.06.20 12:07:46 ~ 12:08:04) 
sizin talebiniz soyadı değişikliği değil. kütük değişikliği. örn; istanbul, beşiktaş, 1. cilt, 1. hane, 100. sıradaki kütük kaydınızı annenize ait olan (annenizin ailesine ait olan) istanbul, kadıköy, 1. cilt, 1. hane, 101. sıraya kaydırmak.

kütük taşıma mahkeme kararıyla olan bir şey. tc kimlik numaralarımız bile sahip olduğumuz kütük bilgilerine göre verilmiş durumda.

size 2. bir kütük kaydı açılıp eski kütüğünüz pasif yapılacak. (kadınların evlenip eş kütüğüne girmesi gibi) mahkemeye çok ciddi dayanak vermeniz gerekiyor. 20 senedir görüşmüyorum sağlam bir dayanak değil. babanın yüz kızartıcı, sosyal hayatınızı etkileyebilecek çok ciddi bir suç işlemiş olması gerekiyor. mahkeme kendisine danışabilir atalım mı kütükten diye. ayrıca annenin onaylaması gerekiyor.

medeni hukuk üzerine kafa patlatan bir avukat bulmanız iyi olur.
  • phonex  (11.06.20 12:45:04) 
Gözünüz korkmasın, yuetsışımda olmasa yapan arkadaşımla bizzat görüşüp süreci sorardım.

Arkadaşım 35 yaşında ilk eşinden boşanıp 2. Eşiyle evlenmeden önce yaptı bunu. Avukat da tutmadı dilekçesini kendisi yazdı.
Babasının annesini aldatması ve boşanmış olmarı sebebiyle, yaklaşık 10 yıldır görüşmedikleri için babasının soyismini taşımak istemediğini annesinin soyismini almak istediğini söyledi. Duruşma tek celse sürdü, sonuç artık annesinin soyadını taşıyor. İkinci eşiyle de yeni soyismiyle evlendi.
Ben de kendi oğlum için uğraşıyorum ama 18 yaşından küçük olduğu için benim konum zor ve biraz daha farklı.
  • balik kraker  (11.06.20 15:47:00) 
nüfus müdürlüğünden yapamazsın. senin bahsettiğin tek harfli hatalarda vb. uygulanacak geçici bir yasa maddesiydi, seninki bu kapsama girmiyor ve zaten süresi geçti.

isim değiştirme davası açman gerekiyor.

vize gibi durumlarda vukuatlı nüfus örneğinde isim değişikliği görünüyor olacak, onu sunabilirsin,, bu belgenin ingilizcesini de alabilir/çevirttirebilir lazım oldukç akullanabilirsin.

belgeler yavas yavas halloluyor sorun yok. bankalar otomatik değiştiriyor.
  • kitap arasında kalmış silgi tozu  (11.06.20 15:53:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.