[]

Yazlık internet problemi

Bu yaz tatilin bir kısmını yazlıkta geçireyim diyorum, hem tatil yaparım hem de tezime bakarım. Amma velakin bu durumda internet şart oluyor.
Peki sadece yaz aylarında anne ve babamın kaldığı bu eve hangi interneti bağlatalım?
1- Taahhüt problemi olmaması gerekiyor.
2- Evde sabit telefon hiç bağlı değil. İnternet bağlantısında bir de bunun masrafı olacak mı?
3- Yazlıkta kablonet, fiber vs. hizmeti bulunmuyor.
4- Yazlıkta telefonlar pek iyi çekmiyor ve hatta evin alt katında herhangi bir operatörün 4G bağlantısına bağlanmak mümkün değil. Kaldı ki internet ihtiyacım hotspot ile çözebileceğimin çok üzerinde.

Bana bir fikir verin, bu sorunu en mantıklı şekilde nasıl çözebilirim.

PS: kendi evimde kablonet kullanıyorum, bu nedenle hat taşıma da seçenek dışı kalıyor.

 
Anne babanın pek ihtiyacı yoksa ve sadece size bir süreliğine lazımsa komşuya sorabilirsiniz belki, bir miktar para da tekkif ederek. Yazlık yerlerde komşuluk ilişkileri iyi diyorlar. Komşunun wifi, sinyal zayıfsa kablo da çekilebilir.


  • senolll  (11.06.20 11:25:23) 
turknet denenebilir. tahaahüt olmadığı için.


  • sutlu nescafe  (11.06.20 11:30:35) 
Komşuda internet yok bir de evler müstakil öyle olunca arada da mesafe oluyor. O seçenek de mecburen iptal oluyor.


  • cursor  (11.06.20 11:32:08) 
eskiden vınn gibi şeyler vardı. o gibi bir yöntem bulabilirsiniz.


  • foolrules  (11.06.20 11:34:33) 
bireysel.turktelekom.com.tr

Eve gelen hat varsa türktelekomun böyle bir hizmeti var, bu hizmetin şöyle bir özelliği var; her sene aynı dönemde aktif olur, yani tek seferlik alınan bir şey değil.
  • atom karincanin torunu  (11.06.20 11:54:45) 
yazlık internet kampanyaları oluyor 3 aylık, 2 aylık vs. Biz ttnet ile öyle yaptık. sabit telefon vs yok zaten


  • fingers of fury  (11.06.20 11:55:08) 
yaz tarifeleri oluyor. 3 ay süresi olan. türk telekom da olması lazım hatta.


  • bigcaptain  (11.06.20 11:56:15) 
Yaşadığınız yerde yerel İnternet sağlayan servis vardır. Mesela bizde tol bilişim, binbirnet vb şirketler var. Onlardan paket alıyoruz, dilediğimiz ay kullanıyoruz, dilersek 30 40 lra gib bir ücretle taşıtıyoruz. Bizim yazlık ve kışlık aynı yerde olunca rahat oldu, sadece annem kullanıyor tüm ihtiyacını da görüyor. Taahhüt yok istersen 1 aylık istersen 3 aylık bağlat. He rbütçeye bir paketleri de var. Bizimki yeni açılan metro bağlantıyı kullanıyormuş. İl mersin


  • balik kraker  (11.06.20 15:42:40) 
Yazlık internet en olası görünüyor ama onun da maliyeti bayağı yüksek.
Turknet iyi gibi ama aç kapa uğraşmak gerekiyor ama daha da uğraş gerektirecek iş hiç telefon bağlanmamış eve önce telefon getirtmek ve bir de yalın için ekstra para ödemek gerekiyor. Yazlık internette en azından telefon bağlatma parası de içinde görünüyor.

@balik kraker, bizim orası yazın en yoğun zamanında bile 3-5 bin kişinin olduğu dağlar arasında bir köy/belde, değil bir internet sağlayıcısı bir kırtasiye veya bilinen bir market bile yok. Son 20 yılda sadece köyün bakkalı süper markete dönüştü. Keşke öyle bir seçeneğimiz olsa.

Herşekilde yazlıkta düzgün bir internet kullanmak büyük bir lüks olacakmış gibi görünüyor.
  • cursor  (11.06.20 16:22:51 ~ 16:25:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.