[]

ipad pro almak istiyorum. Neye dikkat edeyim?

arada yazi yazmak icin de kullanacagim, pdf okumak ve surekli yanimda tasiyabilecegim bir alet olacak.

klavye, stylus filan (tecrubelerinizi yazar misiniz?) gerekli sanirim 12.9 inch boyutunda olacak diye dusunuyorum. depolama alani (128'den basliyor) ve wi-fi + cellular olmasi ne kadar onemli?


 
kalem iki versiyon. 2. versiyon için yeni ipad pro almalılısınız.

kendi klavyesi çok pahalı. logitech k380 gayet makul ve kullanışlı.

celluar özelliği çok gerekli değil. değmez aradaki farka. heryerde wifi var, evde işte vs. olmadığı yerde de kendi hattınızın internetini paylaşabilirsiniz.
  • efruz  (10.06.20 17:41:30) 
Kendi deneyimlerimi yazayım;
11 inç yeterli
her şeyi bulutta tutan biri olarak en düşük kapasiteli olan yetiyor.
apple pencil harika bir şey.
pdf'den kasıt kitap ise kindle tavsiye ederim, onun dışında döküman vs. okumak için ekranı harika, 120hz'e alıştıktan sonra diğer paneller çok kötü gelecek.
klavye olarak logitech keystogo öneririm, en azından türkiye'de alternatifsiz bir cihaz.
telefondan bağlantıyı paylaştırmak telefonun pilini çok çabuk tüketiyor, uzun süre internete bağlı kalırım diyorsanız cellular alın, yoksa çok gerekli değil. her yerde ücretsiz kablosuz ağ var zaten.

robot süpürge ile birlikte aldığım en verimli cihaz sanırım ipad. bunu ipad 2'den 2018 pro'ya geçmiş biri olarak söylüyorum.

pro'nun donanımına özellikle ihtiyaç yoksa air 3 de alınabilir, çok iyi bir cihaz. fakat bütçe problemi yoksa keyfi olarak bile pro alınır.
  • orient blue  (10.06.20 17:43:06) 
cellular'a gerek yok bence de dağda kırda kullanmayacaksan, en kötü telefondan bağlantı yaparsın.
yurt dışı gibi pratik ve ucuz değil data hatları burada. cihazın fiyat farkı da vergiden ötürü çok çıkıyor, sim girişi olan cihazların vergisi fazla.

şunu izle klavye için.
www.youtube.com
  • Bruce  (10.06.20 17:52:44 ~ 18:31:44) 
wifi yeterli oluyor. Telefondan hotspot açmak iki saniyelik iş.


  • chavezding  (10.06.20 18:05:15) 
Cep telefonun iPhone ise internete bağlanmak istediğinde telefonunu hiç ellemeden hotspot açabiliyorsun. O yüzden cellular bana da şart değil gibi geliyor.


  • roket adam  (10.06.20 18:30:00) 
ipad pro 10.5 (1st gen) + pencil (1st gen) + orij klavye (o da 1st gen) 2 yildir kullaniyoruz memnunuz. hatta klavye garanti bitmeden bozuldu daha yeni konustum yenisini yollamalarini bekliyoruz.

cellular gereksiz, ama ipad pili hayvan gibi giden kolay kolay bitmeyen bir alet. wifi'siz yerde cok kullanacaksaniz cellular alinip telefonun sarjini emmesinden kurtulabilirsiniz (tabi ipad'in pili de daha cok bitmeye baslar boylece)
  • disq  (11.06.20 00:30:55 ~ 00:32:53) 
Hocam celluar soruyorsanız maddi kaygılarınız yok diye düşünüyorum ama ben tableti ve kalemi aldım, klavyeyi de let go’dan çok uyguna aldım. 2019 versiyon bi klavye var, bence yazmak için o kadar efektif değil. En son çıkan klavye harika görünüyor ama, özellikle touchbar seçeneğiyle. Alabiliyorsanız onu alın tabii.

Ben 12.9 kullanıyorum, pişmanım daha küçüğünü almadığımda. PDF vs okurken de gayet büyük kalıyor bence, elde güzel kullanamıyorum hep bi ağırlık. Ama 12.9 film izlemek için, bilgisayaf gibi takılmak için de iyi oluyor tabii de her yere gidecekse sizinle bence 12.9 olmamalı tercihiniz.

Hayırlı olsun şimdiden.
  • damba  (11.06.20 00:37:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.