[]

çimento ile ağırlık seti yapmak

evde spora başlıcam ancak fiyatlar almış yürümüş. çimentodan yapmaya karar verdim. zaten satılan bazı ağırlık setlerinde de beton varmış. boşuna o kadar para vermektense 100 liraya daha fazla ağırlığa ulaşabilirim.

www.youtube.com

şu videodaki hoşuma gitti. ortasına koyduğu şey ne olabilir? 2 tane 45 cm bar alıcam ve ağırlıkları değişebilir yapıcam. diğer türlü daha kullanışsız olur çünkü. barların çapı 1 inçmiş. plakanın ortasına o kadar delik yapmam gerek.

bir de beton nasıl yapılır? çimento ve kum dışında neye ihtiyacım var? yeteri kadar ağır olur mu? yani çok büyük olup 5 kilo olursa birden fazla ağırlık takamam sanırım. bu yüzden ufak ama ağır olması gerek sanırım.

50 kiloluk set 400-500 lira. 50 kilo çimento 40 lira. 45 cm barlar 40 lira. 100-150 liraya hallederim sanırım.

 
bi iki defa yere sert bıraksan kırılıp dökülmeye başiayacak, toz toprak olacak. evde çalışamazsın anca kirlenmesi problem olmayan bi yerde olur.

eskiden konserve kutusna beton dökerlerdi o geldi aklıma.
  • hem şişko hem deli  (10.06.20 11:15:04) 
Dökülmemesi için yapılabilecek bir şey yok mu? Streç filmle kalın bir şekilde sarabilirim. Bir odayı spor salonu yapıcam. Sadece dambıl yeter bana 3 ay için.


  • black mamba  (10.06.20 11:25:42) 
demirsiz betonun özkütlesi 2000~2500 kg/m3 buna göre yaklaşık olarak hacim hesabını yapabilirsin.

streç film betona kağıt gibi gelir bence. ne kadar sararsan sar, ayrıca küçük kırıntılar yerine ortadan çat diye de kırılabilir. bu tip ev yapımı ağırlıklar için sandbag training daha temiz ve kolay olur diye tahmin ediyorum.
  • cern de cayci olmak vardi  (10.06.20 11:46:54 ~ 11:47:10) 
"bir de beton nasıl yapılır? çimento ve kum dışında neye ihtiyacım var?"

normalde 5-6 birim kuma 1 birim çimento katılıyor ama "yağlı beton" dedikleri daha koyu kıvamlı, koyu renkli ve sağlam bir beton için 3 birim kuma 1 birim çimento kullanmak daha iyi. bunları kuru kuru karıştırdıktan sonra suyunu ekleyeceksin. karıştırdıktan sonra sıvı gibi değil gibi çok tatlı bir kıvamı olmalı. çakıl da koyabilirsin ama dışı pürüzlü olur, pek güzel gözükmez.

ortaya koyduğu şey de pvc boru gibi bir şey. pimaş boru da kullanabilirsin. atık su borusu diye geçer. nalbura sorabilirsin. demir testeresiyle kolayca kesilebiliyor.

edit: söylemeyi unuttum. betonu kalıplara döktükten sonra üzerlerini streç filmle kapatıp hemen kurumasına engel olmak lazım. 24 saat sonra da sulamak lazım ki iyice kürleşsin.
  • chezidek  (10.06.20 11:54:13 ~ 11:56:15) 
Tek handikapı yere düşürünce ya da sert bırakınca kırılacak olması +1

Kalıbı, yani yoğurt kovası vs içine harç doldurmadan önce bi peçete vs ile yağla, böylece hem daha pürüzsüz bir yüzey olur hem de kalıptan kolay ayrılır kuruyunca.

Beton için su çimento ve kumdan başka ihtiyacın yok, ince kum kullan, su karıştırmadan önce kuru olarak kum ve çimentoyu karıştır iyice, sonra su ekle. Nasılsa kalıba dökeceksin, çok katı yapma, biraz cıvık olsun ki kolay çalış, hem pürüzsüz olur.

Ortaya pvc boru koyabilirsin barın ölçüsüne uygun olarak, PPRC PVC boru denilen temiz su tesisat borularından.

50 kg çimento 40 lira olmaz ya hu, en son 20 lira filandı. Sen 25 kg çimento satamn yer bulup 25 kg al, taşıması da kolay olur hem fazla artarsa saklamak zorunda kalmazsın.

25 kg çimento ve bir torba kum yeterli ik başta.

Bak yazarken aklıma geldi, hem estetik olsun hem de kum kum dökülmesin diye lasitk şambeli kullanabilirsin. Uygun genişlikte keser ve esneterek geçirirsin betona, delik yerleri açıkta kalır silindir kısımlar kapanır.
  • John Bloor  (10.06.20 11:59:10) 
o kestiği yoğurt kaplarını çıkarmazsan (boyayabilirsin) kırılması daha zor olur.

videoyu dikkatli incelersen kum'un oldukça ince olduğunu göreceksin bu da pürüzsüz bir yüzey olmasını sağlar.

bu arada ağırlıklar da eşit olmayabilir, biri 200 gram fazla olur biri 100 gram eksik olur falan dikkat etmen lazım
  • selam  (10.06.20 12:25:18) 
Çimentoyu tartıp koyucam. Ancak su olduğu için farklı olabilir. O 200 gr fark bundan mı olur? Tatami falan alıp onun üstüne koyabilirim. Kırılma sorunu halledilir belki ama farklı olması uğraştırır sanırım.


  • black mamba  (10.06.20 13:29:04) 
Bugün deneyim diyorum ufak bir tane. Kumu nasıl bir şey almalıyım? Ağırlığı hesaplarken suyun da ağırlığını katıcam ama kuruyunca ağırlığı değişir mi? ağır olsun diye civata falan koysam nasıl olur?


  • black mamba  (11.06.20 10:56:31 ~ 13:23:22) 
@Chezidek dediğin gibi 3 birim kuma 1 birim çimento koyucam. su oranı ne kadar olmalı?


  • black mamba  (11.06.20 11:00:15 ~ 11:01:49) 
suyu yavaş yavaş ekleyip kıvamına bakman lazım adamım. çok tatlı bir kıvamı olmalı.

www.youtube.com
  • chezidek  (12.06.20 00:12:52) 
Kumu ince al, zaten torba şekilde iki tip satıyolar nalburlar. Biri şap biri sıva için, sen ince olanı alacaksın.

3 kum 1 çimento bu iş iç mantıklı değil, bu beton elimde bile ufalanabilir.

En azından 2 kum 1 çimento koy, ki ben olsam bire bir denerim önce.
  • John Bloor  (12.06.20 11:09:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.