[]

Green cardlı ben ve üç beş sorum

Selam ekşici kardeşlerim.
Şimdi daha kartı almadan kararlar veriyoruz :p yüreğimize sağlık.
Ama sanırım 'biz vatandaşlığı alacağız, o vatandaşlığı almadan gelmicez vuhuuu' diye gitmeyecekmişiz gibi görünüyor.
Öyle olabiliyor mu?
Ben işimden bi yıllık ücretsiz izin alacağım. Eşimin şirket de sanırım oradaki bi fabrikaya proje bazlı gönderebilecek. Tabi korona amerikanın şu karman çorman durumunun sakinlemesi lazım.
Velhasılı green kartı alıp bir iki sene neymiş şu amerika diye bakıp çıkabiliriz değil mi?

 
Bakıp çıkabilirsiniz tabii ama green card'ın geçerliliğinin sürmesi için her yıl belli bir zamanı ABD'de geçirmeniz gerekiyor, o zamanın ne kadar olduğundan emin değilim. Yani bakıp çıktıktan sonra hakkınızı saklı tutmak istiyorsanız sürekli gidip gelmeniz gerekecek.

Edit: rapidvisa.com
  • kobuzchu kiz  (10.06.20 09:31:04 ~ 09:31:30) 
Bu yıl çıktıysa kartın elinize geçmesi 2021'i bulacak zaten. O zamana kadar Covid-19 için neler olur kestirmek zor. Almanya şansölyesi Merkel "Alman nüfusunun %60-70'ine bulaşacak diyordu. Henüz %1 bile değil sayılar. Biraz öngörü hatası var dünya genelinde. O yüzden ne olur kestirmek zor.

İkinci olarak kartı hak ettikten sonra ilk 1 yıl içinde kesin olarak giriş yapmanız lazım (sanırım 1 yıldı, 6 ay da olabilir emin değilim süresinden)

ABD'den ayrıldığınızda 6 ay içinde tekrar giriş yapmanız lazım. 6 aydan uzun süreli ABD dışında kalırsanız kartınız iptal oluyor. Vatandaşlık alana kadar (5 yıl sonra) bu kurallara tabi oluyorsunuz.
  • himmet dayi  (10.06.20 09:33:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.