[]

Uzun süredi işsizsiniz

"Uzun süredir işsizsiniz. Umutlarınız tükenmek üzereyken özel bir okula öğretmen arandığına ilişkin bir ilan görüyorsunuz. Büyük bir sevinçle başvuruda bulunuyorsunuz ve gerekli hazırlıkları yapıyorsunuz. Görüşme günü geldiğinde beş kişinin başvuruda bulunduğunu öğreniyorsunuz. Bunlar arasında en uygun aday olduğunuzdan da emin oluyorsunuz. Rahatlıyorsunuz. Ancak görüşme sırasında asık suratlı erkek bir yöneticinin size öğretmenlik beceriniz dışında dünya görüşünüzle, eğilimlerinizle, otoriteye karşı tutumunuzla ilgili sorular yönelttiğini görüyor ve sizi elemeye çalıştığını anlıyorsunuz. Bu durum sizi hem öfkelendiriyor hem üzüyor. Bu nedenle karşıdaki kişiye yaptığının yanlışlığını fark ettirecek, okuldaki eğitimin niteliğini yükseltecek doğru kişinin siz olduğunuzu anlamasını sağlayacak, bu nedenle sizi seçmesi gerektiğini hissettirecek nasıl bir şey derdiniz?"




 
süremiz ne kadar hocam, bi de istediğimiz sorudan başlayabilir miyiz?
ben bi de ikinci kağıdı şimdiden alıyım.

  • Bruce  (09.06.20 22:37:35) 
Hocam max. 50 kelime


  • TerleyenBalik  (09.06.20 22:40:36) 
Uzun suredir is bulamamış olmakla dunya görüşünüzden dolayı son is görüşmenizin olumsuz olmasi konularını birbirinden ayırabilir misiniz? Bence ayirmalisiniz.

Hatta is aramakla is bulmak da birbirinden çok farklı konular bana kalırsa. Is aramak çok zor çok boğucu. Is bulmak icin de referansa donanımdan daha fazla onem verildiğini cikarmayin aklınızdan.
  • pass  (09.06.20 22:46:33) 
böyle durumlarda hep ilk düşündüğüm fazla şeyetmemek lazımdır.
o yöneticiyle çalışamazsınız zaten kasmayın.
sinirlenmeyin vs..
bana ingiltere'de bir hintli iş görüşmesinde ırkçılık yaptı. ağzımı açıp bir şey diyemedim. çünkü o adamla zaten çalışamazdım. ertesi günkü iş görüşmelerimden kabul aldım..
  • ozdek  (09.06.20 22:58:19) 
Off ben işsiz kalmaya devam edermişim.

Ben zaten ise alımlarda sorulan garip soruları da hiç yanıtlayamam. Anca akşam yataga girince cevap gelir aklıma.

Bu arada ben de uzun süredir işsizim.

Bol şanslar.
  • Filinta61  (09.06.20 23:22:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.