[]

Kolej Geri Ödemeleri Sorusu

Merhaba çocuğu koleje giden anne - babalar.

Bizim çocuğun (anaokulu) koleji, yemek ve servis ücreti iadesi yapacakmış.
MEB öyle söylemiş.

Şimdi bu kolej,
1. Online ders adı altında, örgün dersin yarısı kadar (Süre olarak) online ders verdi.
2. Okulda kimse olmadığı için faturaları düştü. Havuz bakımı vs. gibi giderleri de sıfıra indi.
3. Çalışanlarının (Öğretmenler de dahil) maaşlarının bir kısmını “kısa çalışma ödeneği” sayesinde devlete yasladı.

Kolejin MEB kararını da arkasına alarak bize yalnızca “yemek ve servis gideri” geri ödemesi sizce doğru mu?

Sizin okullarda daha fazla ödeme yapan var mı?

Anaokulu olduğu için ekstra ödeme alma hakkımız var mı. (Okulda anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise var)

Bu daha fazla ödeme alma isteğimi CİMER’e aktarsam bir sonuç alır mıyım?


Şimdiden teşekkürler...

 
Yapılan çok yanlış. Çocuğum özele gitse tatil olduğu ilk gün okuldan alır taksiti de ödemem. Neden dersen sen ücreti günde 8 saat ders için veriyorsun. Uzaktan eğitimde 1 2 saat ders verip sallıyorlar. Aynı şey mi? Düzgün bir ülkede olsa tatil ayından sonra para mara vermezsin ama işte...


  • x571  (09.06.20 21:47:24) 
Ben bir de okuduğu anaokulu ödemesini bitirdim, şimdi gideceği 1. sınıfı ödüyorum.

Sn. Bakanımızın da kolej sahibi olduğunu düşünürsek, elimiz kolumuz bağlıymış gibi geliyor.
  • turk kasi  (09.06.20 21:53:19) 
yani kusura bakmayın da bir okulda ortalama 200 kişi çalışıyor. maaşları hepsinin takır takır ödendi. eğer bütün aldıkları parayı iade etseler nasıl ayakta kalacaklar?

tamam cimer'e başvurun okul batsın. seneye pandemi bittiğinde çocuğu mahalle mektebine verirsiniz artık.

biraz da böyle düşünmek lazım.

ya da delikanlı olalım özel okula zorla gönderiyordum bir daha da göndermeyeceğim diyelim. var mı diyebilen? sanmıyorum.
  • ozdek  (09.06.20 23:02:34) 
Öğretmenlerin çalıştığı saat azaldığı için onlara ödenen ücret azalıyorsa çocuğun eğitim aldığı saat azaldığında ödenen paranın kısmi iadesini istemek bence mantıklı. Okulun batıp batmaması bizi ilgilendirmez, özel okul sahibi olan “garibanlar” düşünsün.


  • sys coyg  (09.06.20 23:33:04) 
Özel okullar özünde birer ticari işletmedir. Doğası gereği müşterilerinden aldığı nakiti kasasında tutmaz. Banka değil bu. Dolayısıyla tüm müşterilerine para iadesi yapması batması demek. Çünkü o parayı çoktan başka yere aktardı bile.

Kayıt yenilemelerinde yemek, servis ücreti, yeni kayıt miktarından düşülür.

Kayıt yenilemeyip farklı okula devam edeceklerin ise yemek ve servis ücretleri ödenir.

Eğitimin günde 1 saat, 2 saat ya da uzaktan eğitim olması okulun tercihi değil. Siz "ben çocuğu okula göndereceğim" dediğinizde size "Hayır gönderemezsin" diyen okulun kendisi değil. "Evde kalacak evden eğitim alacak" diyen yasa koyucunun kendisi. Ona da bunu dedirten mevcut olağanüstü koşullar.

Karantina döneminde evden çalıştığınızda kendi internetinizi, kendi telefonunuzu, kendi bilgisayarınızı, kendi ev elektiriğinizi vs kullandınız. Bunları patronunuzdan talep ettiyseniz bunu da okuldan talep edebilirsiniz. İşyeriniz nasıl özel bir işletme, ticari bir kuruluşsa özel okullar da öyle.
  • elestirman  (09.06.20 23:50:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.