[]

Sadece 7 gün kullandığım GPU'ya inandıramıyorum.

malımı burada övüp burada satmayacağım öncelikle.

2 yıl önce bir ekran kartı satın aldım ve kart sadece 7 gün oyunda kullanıldı. aldığıma pişman oldum iş-güç oynayamıyordum. sonra satarım, yıpranmasın diye kutusunda sakladım. ilk zamanlar 1400'e bile koydum satılmadı. şimdi 2 bin ortalama oldu.

muadilleri 1750-2500 arası satılıyor.

ben 2 bine koydum. ilana 7 gün kullanıldığını, sıfıra yakın temizlikte olduğunu da yazdım.

kutu içeriği tam. fatura ve garantisi yok.

insanlar ilk önce "neden 2 yıllık kart 7 gün kullanıldı?" diye soruyor.

ama valla billa 7 gün kullanıldı. alt seviye kart vardı onu kullandım hep.

nasıl inandırabilirim potansiyel alıcıyı? inansalar atlayacaklar.

 
bunları aynen ilana yazmaktan başka çaren yok. ticaret karşılıklı güven meselesidir. sen istersen kriminal inceleme yaptır yine de inanmayan inanmaz.. saçma ama doğrudur, inanırım yani ben böyle bir olaya. donanımhaberde ilan açtıysan belki üyelik yılın yeniyse güvenilmemiş olabilir. fatura yok garanti yok.. en azından aldığın tarihi tespit et onu da ekle.

edit: profiline güven olmadıysa ilanına test ettirmeden kesinlikle satış yapmayacağını yaz.
  • beyaz power ranger  (09.06.20 20:35:37 ~ 20:42:55) 
o kadar şark kurnazı arasında buna inanacak birisinin saf olması lazım. kimse internetteki bi yabancının sözlerine inanmaz kolay kolay. sahibinden ya da letgo üzerinde güzel geçmişi yorumu olan bi hesabın varsa bu ihtimal artar.

5 ilandan 2si falan çok az ve temiz kullanılmıştır gibi kolpalarla dolu. insanlar buna doyduğu için gerçek olanlar da kaynıyor arada. gerçekten satmaya ihtiyacın varsa ortalama satıldığı fiyat civarında koymak gerekiyor. ama aciliyeti yoksa inanacak biri gelene kadar beklemelisin. sohbeti uzatıp samimiyetini gösterirsen inanma ihtimali artar.
  • altin yumurtlayan lavuk  (09.06.20 20:46:16) 
o dönem bu konuyla ilgili facebook'a post falan attıysan onları ispat için gösterebilirsin, yalan söylüyorsun diyen olursa da ulan iki yıl önce bunu mu planladım ilimunatimiyim kardeşim uzun vadeli plan yapayım dersin.


  • selam  (09.06.20 20:51:12) 
fatura yoksa inanmazlar, ekran kartları öyle kuıllandıkça eski gözüken şeyler değiller, ufak bi kaç kozmetik detayla sıfır gibi oluyor.

e haliyle millet de mining yapılmış canı alınmış kart almak istemez.

ben alcak olsam 1500 e bile almam mesela. riske girmem, bozulursa direkt olarak çöp, 1500 vereceğime 2500 veririm garantili faturalı alırım bozulursa da gönderirim servise tamir olur ya da yenisi gelir.
  • hem şişko hem deli  (09.06.20 20:54:29) 
e tamam siz bunu bir başkası söylese inanacak mısınız?

kusura bakmayın ben de inanmadım.

bunun doğru olması için bence gerekenler: ya siz aşırı safsınız ya da ben aşırı safım.
  • ozdek  (09.06.20 20:56:48) 
faturası olsa ne olacak ki? sanal fatura var ama görseler ne olacak? direkt yok diyorum beklentiye girmesinler diye. bu kartın temiz olduğunu göstermez ki.


  • ya ben lan neyse  (09.06.20 21:17:44 ~ 21:18:13) 
valla bir arkadaşın falan almadıkça inanmaları zor. Muadili 1750-2500 arası gidiyor da, onlar nasıl kanıtlıyor peki? Veya sen arada oyun oynadım desen daha mı inandırıcı olacak mesela?

İkinci el işleri güvene dayalı ya. Zor iş. Bu mining olayları da milletin kafasını karıştırıyor ki haklılar. (gerçi son 2 yılda mining yapan çok azaldı sanıyorum)
  • nhk ni youkosu  (09.06.20 21:24:44 ~ 21:25:13) 
fatura şu açıdan önemli. belki sen kartı ikinci el aldın? birinci sahibi bir şeyler yaptı da bilmiyorsan? ya da refurbished aldın? belki çaldın? alıcı faturayı görmeden, alındığı tarihi ve o dönemki fiyatını görmeden bunlara nasıl inanacak?

bu arada arkadaşlar bana dokundurmuş. :p ben böyle bir olaya inanırım evet ama böyle bir kartı kesinlikle almazdım.
  • beyaz power ranger  (09.06.20 21:29:23) 
fatura ve kutu önemli şeyler, çöp alsa yine fatura kutu soracak adamlar var. psikolojik bir etmen bence, ben her ilanımda detaylıca belirtirim fatura ve kutu olduğunu, adam rahatlıyor valla böyle fatura var kutu var ohh ferah ferah, garantisi bitmiş olsa bile geçerli bence bu dediklerim. ayrıca 7 gün kullanıldı dürüstlüğü yerine, çok az kullanıldı politikliğine ne dersiniz ?


  • birfincankahvedahaisteyenadam  (09.06.20 22:28:02) 
inandıramazsınız. ben bu yazılanları burada okudum inandım fakat sahibinden ya da letgo da okusaydım hayatta inanmazdım.


  • ruzgar1  (10.06.20 00:53:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.