[]

ddr3 ram hızı kaç mhz

Selamlar

Şimdi elimde acer aspire 5742g modeli yaklaşık 10 yıllık bir laptop var 3 gb (2+1) ram'e sahip bunu yükseltmek istiyorum. 1'lik ram'i çıkarıp 4'lük ram takmayı böylece toplamda 6 gb ram olsun istiyorum.

Fakat mevcut ram'lerin çalışma hızları ve anakartın desteklediği hız hakkında farklı farklı veriler mevcut. Forumlardan da oldukça farklı veriler edinince bunu çözse çözse duyurunun Max Cohen'leri çözer dedim.


Öncelikle elimdeki verileri paylaşayım;

-kapağı açıp ram'i çıkarıp baktığımda üzerinde yazan şey tam olarak "pc3 - 10600s". bu ne demek diye internette aratınca 1333 mhz olduğu çıkıyor.

-komut satırını açıp oraya "wmic memorychip get speed" yazınca çıkan şey ise 1067 oluyor.

-cpu-z programıyla baktığımızda Memory sekmesinde DRAM frequency kısmında 532 mhz yazarken SPD sekmesinde slot 1 ve 2 için Max Bandwith kısmında PC3-10700 (667 mhz) yazıyor.

-bios üzerinden ram hızlarına bakamıyorum çünkü oldukça eski bir bios sürümü olduğundan olsa gerek sadece ram miktarı yazıyor, hızları yazmıyor.

Bu kadar farklı veriler elde etmemin sebebi olarak ram'lerin 1333 mhz olup 1066'da çalışıyor olabileceklerine yordum en son ama bu tamamen benim uydurmam.

Daha bilgili kişiler daha doğru yorumu yapacaklardır diye umuyorum.

Şimdi benim almam gereken ram 1066 mhz mi yoksa 1333 mhz mi?

Edit: Son olarak rammon programıyla da bakınca ss'de görüldüğü gibi 1333 mhz görünüyor.

Bu durumda; 1333 mhz ,1066 mhz karşısında 3-2 öne geçiyor. Kıran kırana bir maç...

 
sanırım çözdüm olayı en başta dediğim gibi ayrıca @konetsu nun da belirttiği gibi ram'ler aslında 1333 mhz fakat 1066 mhz'de çalışıyorlar çünkü işlemci max buna izin veriyor. Bu durumda alacağım ram 1333 mhz olacak ve aynı marka aynı çip sayısı aynı voltaj aynı cas değerine sahip olduğu sürece sorunsuz çalışması gerekiyor. Çalışmazlarsa tekrar gelip editlerim.


  • rtyu  (09.06.20 18:48:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.