[]

Mix mastering olayları için bilgisayar?

En baştan söyleyeyim bu konu hakkında hiç bilgim yok. İlerde yapmak isteyebilirim, o yüzden bilgisayar alacağım ve şimdiden buna uygun bişeyler bakayım diyorum.
Macbook muhtemelen uygun olacaktır fakat buna bütçem yetmez.
Hangi bilgisayarlar bu müzik üretmek için gerekli olan programları çalıştırmada başarılı olur.
Mesela bu bilgisayar için office falan için ancak yeterli olur deniliyor. O kadar mı kötü?

Teşekkürler

m.trendyol.com

 
arkadaşım 2010 model macbookpro da edm müzik yapıyor, mix mastering dahil tabi. bunu da gayet ticari olarak yapıyor. reklamlarda jinglelarda duyuyoruz.

şimdi elinde kronos2, virüs 2, roland fantom gibi aletler olmasına rağmen, bilgisayardaki synty ve ses bankalarını, vstleri kullanıyor.

zaman zaman kastığını söylüyor bazı durumlarda ama 2010 model 8gb ramli bir mac için normal.

bu işlerin sonu yok, vstler direkt olarak işlemci, ram ve ssd birlikteliği ile çalışıyor, sağlam işlemci şart. hızlı ram şart. ssd şart.

bunun dışında ses kartı alman gerekir windows için asio 2.0 destekli.

konu çok geniş ve sen de ancak ana hatları ile sorduğun için bu kadar söyledim.

fruityloops da basit wav sample, küçük vst kullanıp bişeyler yapmak var.

120 kanal full cinematic senfonik eser yapmak var, haliyle iki bilgisayar arasında dağlar kadar fark olacaktır.

ufak bi detayın altını çizeyim, muhtemelen mastering için alacağın kulaklık bilgisayarla aynı paradır hatta daha pahlıdır, focal falan alırsan.
  • hem şişko hem deli  (09.06.20 13:19:50 ~ 13:22:36) 
hayvan gibi işlemcisi olan bilgisayar alacaksın. paranın yettiği en pahalısını al geç. ekran kartı hiç mühim değil. işlemci allah gibiyse gerisi kolay.

benim yeni aldığım bilgisayarın fiyatının üçte biri işlemci mesela. bu işten para kazanıyorum.
  • alperz  (09.06.20 14:08:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.