[]

python ve r birbirinin alternatifi değil değil mi?

ikisi için de birkaç giriş videosu izledim. gözlemlerime göre

python programlama için kullanılıyor: bütün videolar print ile başlayıp daha kompleks programlara gidiyor.

r daha çok araştırma ağırlıklı: bütün videolar öncelikle değişkenlerin programlanması ile başlıyor; numeric, integer, object, table, matrix vs. daha sonra temel aritmetik işlemler ve sonuçların görselleştirilmesiyle devam ediyor.

benim anladığım kadarıyla ikisi birbirinden tamamen farklı yazılım dilleri. yanılıyor muyum? fakat birbirinin alternatifiymiş gibi gösteriliyorlar. yani python mı yoksa r mı sorusu bence pek mantıklı değil.

 
istatistik hesap, veri analizi, makine öğrenmesi vb konularda birbirinin alternatifi. Diğer alanlarda R yok zaten. Python genel amaçlı bir dil ve bu diller arasında yukarıda saydığım alanlarda en çok kullanılanlardan biri. R ise tamamen bu alanlara özelleşmiş bir dil.


  • cern de cayci olmak vardi  (09.06.20 12:56:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.