[]

uçakta telefonu kapatmak hala zorunlu mu?

şehir efsanesi mi oldu?




 
Uçak moduna alın diyorlar.


  • buff  (08.06.20 23:40:09) 
ben kapatmıyorum, sesini kısıyorum.
yurtdışı bağlantı uçuşlarında yani türkiyeden çıkışlı olmayan uçuşlarda insanların mesajlaştıklarını facebook vs takıldıklarını (wifi olmayan uçak) gördüm. hostesler de gördükleri halde seslerini çıkarmıyorlar. hatta klm uçuşumda boş uçakta hostesin arkada telefonu açıp yazıştığını, gülümsediğini falan görmüştüm.

sanırım şehir efsanesi.

umarım yanlış bişe yapmıyorumdur, kesin bilgi verecek biri yazarsa öğreniriz:)
  • artci sarsinti  (08.06.20 23:54:06) 
-bu konunun uzmanı değilim- ama öğrendiğim kadarıyla açık olması doğrudan zarar vermese de özellikle iniş ve kalkışlarda uçağın sahip olduğu bilgisayar ve iletişim sistemini olumsuz etkileme ihtimali var. En azından böyle bir gerçek risk var ki hala kapatılması anons ediliyor.

Kapatmayan sorumsuz insanları da pek anlamıyorum. Hele yurtiçi uçuşlarda. Uçuş yarım saat sürüyor, nesin sen uzaktan kalp ameliyatı yürüten bir bulunmaz doktor falan mı. Kapat gitsin ne kaybedersin, kime neyi ispatlamaya çalışıyorsun. Aldığın riskle kazandığın iki facebook mesajı denk mi... ilginç
  • her giriste sifresini unutan adam  (09.06.20 00:03:33) 
hep kapatıyorum

eski, çok eski uçaklarda telefon, telsiz gibi cihazlar uçağın haberleşme sisteminde parazite yol açıyormuş, eskiden kalma uygulama sanırım. riskli olsa kapatın demezler direkt toplarlardı.

hepte kapatacam
  • avatar is back  (09.06.20 00:14:22) 
yanlış hatırlamıyorsam; kalkışta tamamen kapatın diyor, kalkış tamamlanınca da uçak modunda kullanabilirsiniz anonsu geçiyordu.

her giriste sifresini unutan adam+1 diyorum ve arttırıyorum. daha lastikler yere temas eder etmez telefona sarılanlar var; nedir bu acele? neyi kaçırıyor bu insanlar? ben mi işsizim, nedir bu insanların bu kadar önemli işleri?
  • late viper  (09.06.20 00:16:18 ~ 00:17:11) 
uçağı küçük bir ihtimal de olsa etkileyebiliyor ama iniş ve kalkışta esas yasak olmasının sebebi, en büyük kazaların sorunların iniş ve kalkışta olması. O an pilot bir duyuru yapsa kulaklığın olsa duymasan veya telefonla ilgilenirken motorun yandığını görüp haber veremesen sıkıntı (bu yüzden camları açtırıyorlar mesela). Esas olay genel güvenlik.


  • nhk ni youkosu  (09.06.20 01:52:15) 
dogrudan bir etkisi yok. ozellikle inis ve kalkista kapatilmasinin sebebi

1) inis/kalkis ucusun en riskli oldugu ve kazalarin buyuk bir cogunlugunun gerceklestigi surec. ispatlanmis birebir iliski olmasa da ucak icindeki yuzlerce kisinin ayni anda aktif olarak telefonlarini kullanmasi, elektronik gurultuye sebep olacagi icin gercek bir arizanin, sorunun farkedilmesini engelleyebilir, guclestirebilir
2) inis kalkista sadece elektronik aletler degil, butun esyalar kaldiriliyor ki, bir turbulans esnasinda bu esyalar havalar ucusup birilerinin kafasina gozune gelmesin.
  • crucio  (09.06.20 02:48:59) 
iniş, kalkış ve düz uçuş sırasında uçuş modunda kullanabilirsiniz. uçuş modu yoksa tamamen kapatılıyor. inişten sonra taksi sırasında telefonun açık olmasında sıkıntı yok.


  • no ne na hayır  (09.06.20 10:21:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.